Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bahrain-sjeik vil bli FIFA-president

Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa.

INN I KAMPEN: Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa fra Bahrain, har formelt blitt med i kampen om å bli ny FIFA-president. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/NTB Scanpix
INN I KAMPEN: Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa fra Bahrain, har formelt blitt med i kampen om å bli ny FIFA-president. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa fra Bahrain, har formelt blitt med i kampen om å bli ny FIFA-president.

Bahrains nyhetsbyrå meldte søndag at han leverte det nødvendige papirarbeidet til FIFAs hovedkontor søndag, kun én dag før fristen for å levere søknad med skriftlig støtte fra fem nasjonale forbund.

Sjeik Salman samlet støtte fra asiatiske forbund forrige uke.

Mannen fra Bahrain sto i utgangspunktet bak UEFA-president Michel Platini, men franskmannens suspensjon har dramatisk endret presidentkampen. Platini ble tidligere i oktober suspendert i 90 dager av FIFAs etiske komité på grunn av en betaling i 2011 fra sittende FIFA-president Sepp Blatter til Platini på rundt 17 millioner kroner. Pengene skal ha vært betaling for arbeid utført for FIFA fra 1999 til 2002.

Platini har anket utestengelsen og ønsker fremdeles å være blant kandidatene da presidentvalget avholdes under en ekstraordinær kongress 26. februar neste år.

Prins Ali Bin al Hussein av Jordan, franske Jérôme Champagne, David Nakhid fra Trinidad og Tobago og sørafrikanske Tokyo Sexwale er de øvrige kandidatene til presidentvalget, men det er usikkert om samtlige får den nødvendige støtten fra fem nasjonale forbund.

Brasilianske Zico har også vært interessert i vervet, men sliter med å få tilstrekkelig støtte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!