MØTTE FALSK LANDSLAG: Det nasjonale fotballforbundet i Bahrain har satt i gang undersøkelser etter at landslaget møtte en motstander som utga seg for å være Togo. Her fra en kamp i fjor høst da det definitivt var det ekte togolesiske landslaget som kom på besøk.Foto: SCANPIX/AP Photo/Hasan Jamali
MØTTE FALSK LANDSLAG: Det nasjonale fotballforbundet i Bahrain har satt i gang undersøkelser etter at landslaget møtte en motstander som utga seg for å være Togo. Her fra en kamp i fjor høst da det definitivt var det ekte togolesiske landslaget som kom på besøk.Foto: SCANPIX/AP Photo/Hasan JamaliVis mer

Bahrain svindlet av falsk togolesisk landslag

- De var overraskende dårlige.

|||(Dagbladet): Bahrain skulle bruke møtet med Togo på å gjøre de siste forberedelsene til det nært forestående Asiamesterskapet i fotball forrige uke.

Kampen som ble spilt i Manama forrige tirsdag ga imidlertid ikke det helt store utbyttet for det bahrainske landslaget, som forlot banen etter 3-0 seieren hoderystende over kvaliteten på motstanderen.

I etterpåklokskapens navn, var togolesernes høyst begrensede ferdighetsnivå ingen overraskelse. Det var nemlig ikke Togos landslag som hadde tatt turen til øystaten i den Persiske gulfen.

- Utrolig
-  Det elendige spillet til de togolesiske spillerne overrasket oss, men det å oppdage at vi hadde hatt med et falsk landslag å gjøre, var rett og slett utrolig, sier en representant for det bahrainske fotballforbundet, ifølge Gulf Daily News.

Svindelen ble ikke oppdaget før i etterkant av oppgjøret, som kom i stand gjennom en agent det bahrainske forbundet hadde benyttet seg av tidligere. Kvalitetskontrollen av dokumentasjonen fra Togo fikk ingen alarmklokker til å ringe verken i forbundskontoret i Bahrain eller hos Fifa, som registrerte kampen som en offisiell landskamp.

- Alle brev, all skriftlig dokumentasjon, spillernes pass etc. bar preg av å være offisielle dokumenter fra det togolesiske fotballforbundet. Alt så så ut til å være i orden, inntil etter kampen da vi begynte å høre snakk om dette virkelig var snakk om det togolesiske landslaget, noe som kom veldig overraskende på oss, sier forbundstalsmannen til Gulf Daily News.

Varsler etterforskning
Hjemme i Togo hadde ingen kjennskap til noen treningskamp i Bahrain. Det ekte landslaget hadde noen dager i forveien møtt Botswana i en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet. Spillerne hadde så returnert til sine respektive klubblag.

- Ingen har blitt informert om denne kampen. Nå vil vi sette i gang en etterforskning for å komme til bunns i hvem som har vært involvert i denne saken, sier idrettsminister Christophe Tchao i Togo til Jeune Afrique.

Også det bahrainske forbundet varsler at de kommer til å undersøke saken nærmere. Bahrains landslagssjef Josef Hickersberger ønsker ikke å kommentere beskyldningene, men omtaler kampen som fullstendig bortkastet.

- Togo mønstret ikke sitt beste lag. Det som er helt sikkert er at ingen av de profesjonelle spillerne deres var her. Jeg kjenner til flere av dem, og jeg så ingen av dem. De var ikke godt nok trente til å spille i 90 minutter. Kampen var veldig kjedelig, og i bunn og grunn verdiløs for vår del. Dette var en bortkastet mulighet på en offisiell Fifa-dato, og det beklager jeg sterkt, sier Hickersberger.