Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Baines er vår straffeskytter

Kevin Mirallas tok straffesparket framfor Leighton Baines.

 BOMMET:  Kevin Mirallas tar vanligvis ikke straffene til Everton. Mot West Bromwich tok han straffesparket framfor Leighton Baines og bommet. I pausen ble han byttet ut. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
BOMMET: Kevin Mirallas tar vanligvis ikke straffene til Everton. Mot West Bromwich tok han straffesparket framfor Leighton Baines og bommet. I pausen ble han byttet ut. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Everton - West Bromwich 0-0

(Dagbladet): Da tidligere Everton-spiller Joleon Lescott på klønete vis handset like før pause, hadde ikke dommer Michael Oliver annet valg enn å peke på straffemerket.

De fleste regnet med at Leighton Baines ville ta straffesparket for de blåkledde. Venstrebacken har scoret på 15 av 16 straffespark han har tatt i Premier League. Engelskmannens eneste bom kom mot Manchester United i høst.

Etter det har han scoret på straffespark mot Sunderland. Men i kveld fikk han ikke prøve seg. Kevin Mirallas plukket tidlig opp ballen, før Baines entret straffeområdet. De to hadde en diskusjon som endte med at Baines klappet han på kinnet.

Den diskusjonen hadde nok Everton-fansen ønsket at endte annerledes. For straffesparket satte Mirallas via stolpen og ut.

Da lagene entret gressteppet for den andre omgangen, var ikke Mirallas å se. 27-åringen fikk beskjed om å bli igjen i garderoben av manager Roberto Martinez. Bryan Oviedo fikk tillit framfor belgieren.

Etter kampen avdramatiserte Roberto Martinez situasjonen.

- Leighton Baines er vår straffeskytter. Kevin følte seg bra etter straffescoring mot West Ham. Baines var glad for å gi fra seg straffesparket, forteller Martinez.

Han forteller videre at grunnen til at at han ble byttet av i pausen var at han ikke følte seg 100 prosent.

Everton tapte straffesparkskonkurransen i midtuka mot West Ham, men Mirallas scoret da på sitt straffespark.

TV 2s Premier League-studio diskuterte lenge om Mirallas stjal straffesparket fra Baines. Kommentator Kasper Wikestad gikk så langt i å si at Mirallas kanskje har spilt sin siste kamp for Everton.

Uten Mirallas på banen gikk det ikke mye bedre for Liverpool-klubben. Tony Pulis har fått orden på det defensive etter at han tok over klubben 1. januar. Mot Everton holdt de nullen for andre gang på rad i ligaen.