Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bak dette skjeve smilet skjuler det seg en NFL-rekord

Manning slo Bradys bestenotering fra 2007.

REKORD: Denver Broncos' quarterback Peyton Manning smiler etter å ha slått rekorden for antall touchdownpasninger i løpet av en sesong. Foto: David J. Phillip, AP / NTB Scanpix
REKORD: Denver Broncos' quarterback Peyton Manning smiler etter å ha slått rekorden for antall touchdownpasninger i løpet av en sesong. Foto: David J. Phillip, AP / NTB Scanpix Vis mer

Tre lag sikret sluttspillplass i NFL søndag, mens Peyton Manning ble den første som har kastet 51 touchdownpasninger i en sesong.

Manning kastet fire touchdownpasninger da Denver Broncos slo Houston Texans 37-13 i Texas. Dermed har han 51 stykker i sesongen, en flere enn Tom Brady greide for New England i 2007.

- Det er laget som skal ha æren. Vi nyter det så lenge det varer, for Brady slår sannsynligvis rekorden igjen neste år, sa Manning om sin rival gjennom mange år i kampen om å være ligaens beste.

Carolina Panthers, Cincinnati Bengals og New England Patriots er alle sluttspillklare etter søndagens kamper i nest siste grunnserierunde, men minst fire plasser i sluttspillet vil stå åpne til sesongavslutningen kommende søndag.

Cam Newtons touchdownpasning til Domenik Hixon fra 14 yards med 23 sekunder igjen å spille ga Panthers 17-13-seier over New Orleans Saints i øsregnet og sluttspillplass for første gang siden 2008.

- Det var ikke vakkert, men vi gjorde jobben, sa Newton.

Jobben ikke gjort Andy Dalton kastet fire touchdownpasninger da Bengals utklasset Minnesota Vikings 42-14.

- Målet vårt var ikke sluttspillet, målet vårt er å komme til Superbowl, og det har vi fortsatt ikke greid. Vi har fortsatt en jobb å gjøre, sa blokkeringsspiller Andrew Whitworth.

Patriots var sluttspillklar allerede før bortekampen mot regjerende mester Baltimore Ravens, ettersom Miami Dolphins tapte, men Tom Brady og hans menn kjørte over motstanderen og vant 41-7.

Det var Ravens' verste hjemmetap og gjør veien til sluttspill vanskelig for laget som vant Superbowl i februar.

«Finaler» Cincinnati og New England sluttet seg til Denver Broncos, Indianapolis Colts og Kansas City Chiefs i AFC-halvdelen av sluttspillet, der det nå er bare en ledig plass. I NFC er bare Carolina og Seattle Seahawks klare, mens San Francisco 49ers kan slutte seg til dem med seier mot Atlanta Falcons mandag.

Chicago Bears ville sikret sluttspillplass med seier søndag, men tapte i stedet 11-54 for Philadelphia Eagles. Det betyr at nabooppgjøret mellom Bears og Green Bay Packers i siste runde blir en ren finale om sluttspillplass, der taperen er ute.

Eagles er i samme situasjon foran bortekampen mot Dallas Cowboys. Vinneren kommer til sluttspill, taperen ikke.

New Orleans og Arizona kjemper om sluttspillplass i NFC, mens San Diego, Miami, Baltimore og Pittsburgh slåss om den siste plassen i AFC.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media