PREGET: I morgen starter VM, og Brasil spiller åpningskampen mot Kroatia, men for landslagssjefen Luiz Felipe Scolari har det vært to tøffe uker, med to dødsfall i familien. Foto: REUTERS / Marcelo Regua / NTB Scanpix
PREGET: I morgen starter VM, og Brasil spiller åpningskampen mot Kroatia, men for landslagssjefen Luiz Felipe Scolari har det vært to tøffe uker, med to dødsfall i familien. Foto: REUTERS / Marcelo Regua / NTB ScanpixVis mer

Bak kulissene har Brasils landslagssjef Scolari havnet midt oppi to private tragedier

To dødsfall i Scolari-familien på to uker.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Sportslig sett har Brasil og Luiz Felipe Scolari hatt en fantastisk oppkjøring til VM på hjemmebane. Ni strake seirer forteller alt om hvorfor vertsnasjonen er storfavoritter foran sitt kravstore publikum.

Men bak kulissene har landslagssjef Scolari havnet midt oppi to private tragedier i løpet av den viktige oppkjøringsperioden.

Den siste rammet familien Scolari mens 65-åringen og resten av den brasilianske leiren i går søkte ly for regnet i Teresopolis, en by som ligger to timers snirklete kjøring nord for Rio de Janeiro.

Nevø omkom I en voldsom trafikkulykke utenfor Scolaris fødeby Passo Fundo, i regionen Rio Grande do Sul sør i Brasil - rundt 150 mil unna der Luis Felipe Scolari da befant seg - omkom 48-årige Tarcisio John Schneider.

Schneider var, ifølge Globo, sønn av Scolaris storesøster Cleusa, og dermed altså landslagssjefens nevø.
48-åringen kjørte en mindre, hvit personbil, og omkom etter en frontkollisjon med en lastebil. Kjøretøyet han førte, ble slengt av veien som følge av sammenstøtet.

Ulykken skjedde drøyt to døgn før Brasils åpningskamp mot Kroatia i Sao Paulo. I henhold til brasilianernes religiøse ritualer blir 48-årige Schneider begravd allerede onsdag, melder flere medier.

Andre dødsfall på to uker Det er usikkert hvordan Luiz Felipe Scolari vil la seg prege av nevøens tragiske dødsfall, som forlenger sorgen for familien bosatt i de sørlige deler av Brasil:

For to uker siden måtte Scolari forlate leiren i Teresopolis for å delta i begravelsen til sin svoger Nei Canabarro Maia, også det i den sørlige delen av landet.

Maia, som var gift med Luiz Felipes og Cleusas yngre søster Cleonice, døde av strupekreft etter noen ukers sykeleie.

Folkehelten Scolari På sosiale medier rant det i går kveld inn med kondolanser til Luis Felipe Scolari og hans familie.

65-åringen har for lengst sikret seg en skyhøy status i Brasil. Det var han som ledet landet sist de vant VM, i 2002, og det var han som styrte dagens generasjon til en meget overbevisende seier i prøve-VM her borte i sambalandet i fjor.

Scolari gjorde seg også bemerket i Portugal, da han lyktes med å skape en god balanse av gammelt (Figo) og ungt (Cristiano Ronaldo) blod under EM på hjemmebane i 2004. Der ble det finaletap.

Sparket i Chelsea Som Chelsea-manager gikk det ikke fullt så bra. Hans sviktende engelsk, kombinert med at han sleit med å vinne tillit både i garderoben og i styrerommet, gjorde at han fikk fyken i London-klubben midtvinters i 2009.

Men det finnes verre ting å håndtere enn et jobbskifte. Det vet Luiz Felipe Scolari bedre enn alle.