- Bak speilet satt to kinesere med kamera

Spionerte kineserne på de danske piger i fotball-VM?

(Dagbladet.no): Hvem sa at kvinnenes fotball-VM ikke ville bli underholdende? Nå blir vertsnasjonen Kina rammet av knallharde beskyldninger fra den danske leiren, etter at de danske piger gikk på et forsmedelig 2-3-tap onsdag.

Etter kampen nektet de danske laglederne å takke den kinesiske benken - og svenske trenerduoen - for kampen.

Raseriet skyldes ikke først og fremst at Xialo Song ble matchvinner to minutter før slutt. Det som opprører danskene mest, er hvordan kineserne angivelig skal ha sabotert oppkjøringen deres inn mot kampen.

Og det er ikke snakk om relativt harmløse fantestreker, som å forsyne danskene med baller uten luft.

Våre gode naboer hevder blant annet:

• At et TV-team filmet og spionerte under den siste, stengte treningen.

• At de har måttet trene på dårlig vedlikeholdte baner, som ikke er klippet.

• At vanningssystemet har slått seg på på treningene.

- Bak speilet satt to kinesere med kamera

• At transporten ikke har kommet til tida.

Utkledde spioner

Det mest graverende eksemplet er likevel da danskene skulle holde taktikkmøte på hotellet - men de oppdaget etter hvert at de ikke var alene.

- Etter en god stund fikk vi åpnet et speil som var i lokalet, og bak det satt to kinesere (i hotelluniformer, journ.anm.) med hvert sitt kamera. Det overskrider i hvert fall klart de grenser vi opererer med, sier delegasjonsleder Erik Hjort Hansen til dansk TV 2.

Nå har danskene tatt kontakt med FIFA, og lagt fram sine opplysninger.

- Vi har gjentatte ganger tatt kontakt med FIFA for å gjøre dem oppmerksom på hvordan Kina har ødelagt vår oppladning, sier landslagssjef Kenneth Heiner-Möller til Ekstra Bladet, ifølge Aftonbladet.

Kinas svenske landslagstrener, Marika Domanski, bedyrer sin uskyld.

- Jeg kjenner jo hver eneste danske spiller, og vet om alle kvalitetene i det danske laget. Så verken jeg eller Pia (Sundhage, assistenttrener) hadde behov for informasjon om det danske laget, vi visste det vi trengte fra før, sier hun til Aftonbladet.

- Bak speilet satt to kinesere med kamera

Hun har også forhørt seg med sine overordnede, og fått til svar at de ikke har noe med saken å gjøre. Domanski føler seg heller ikke mistenkeliggjort av danskene.

Danmark-trener Möller sier han har unnskyldt seg overfor sin svenske kollega.

- Jeg var rent følelsesmessig relativt langt ute og kjøre - det var jo en kaotisk avslutning. Jeg hadde ikke lyst til å gå over til den kinesiske benken og si takk for kampen midt i deres jubelscener. Det hadde jeg ikke overskudd til. Men det har jeg selvfølgelig gjort i etterkant, og samtidig unnskyldt meg overfor Marika, sier han til Politiken.

Fifa legger ballen død

Fifa melder i dag at at de ikke vil forfølge saken, skriver dansk TV 2.

Det internasjonale fotballforbundet har vært i kontakt med de to mennene som gjemte seg bak speilet, men det er fortsatt ikke klarhet i hvem de er eller hva de gjorde der.

- Etter våre undersøkelser er vi blitt enige med den danske delegasjonen om å la saken ligge, skriver Fifa.

BITTERT TAP: Danmark utliknet til 2-2 i det 87. minutt, men like etter satte Xialo Song inn vinnermålet for Kina. Etterpå flommet følelsene over i begge leirer. Foto: AP
BITTERT TAP: Danmark utliknet til 2-2 i det 87. minutt, men like etter satte Xialo Song inn vinnermålet for Kina. Etterpå flommet følelsene over i begge leirer. Foto: AP Vis mer
<B>BEDYRER SIN USKYLD:</B> Kinas svenske landslagstrener Marika Domanski.
<B>TAKKET IKKE FOR KAMPEN:</B> Danmarks landslagstrener Kenneth Heiner-Möller.