Bakelants fikk magetrøbbel da han lå i bruddet

Det er bare å ta av seg hatten for løsningen.

MÅ DU, SÅ MÅ DU: Belgiske Jan Bakelants måtte tenke kreativt da han satt i bruddet på dagens etappe og plutselig måtte mer enn å tisse. Her fra andre etappe, der han tok en overraskende seier og sikret seg den gule ledertrøya. Foto: Pascal Guyot, AFP / NTB Scanpix
MÅ DU, SÅ MÅ DU: Belgiske Jan Bakelants måtte tenke kreativt da han satt i bruddet på dagens etappe og plutselig måtte mer enn å tisse. Her fra andre etappe, der han tok en overraskende seier og sikret seg den gule ledertrøya. Foto: Pascal Guyot, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Belgiske Jan Bakelants overrasket både seg og mange andre da han vant andre etappe av årets Tour de France.

I dag satt han i 18-mannsbruddet som hovedfeltet aldri hentet inn, og som skulle gjøre opp om seieren i Lyon.

Men underveis fikk Radioshack Leopard-rytteren plutselig et veldig behov for et dobesøk. Og det var ikke av den enkleste sorten.

- Bakelants har nettopp hatt et stort problem. Så har jeg ikke sagt for mye. Rytterne kan jo tisse på sykkelen, men dette var det som er verre, rapporterte tidligere syklist Rolf Sørensen, som nå følger rittet fra motorsykkel og rapporterer for dansk TV 2.

Han kom nærmere på baken til Bakelants enn han strengt tatt ønsket.

- Han har fått dårlig mage, så jeg skal skåne dere for detaljer. Men det ble gjort på sykkelen i en sykkelcaps. Jeg skyndte meg selvfølgelig vekk, men jeg rakk akkurat å oppleve det. Han kan jo ikke akkurat stå av, han sitter jo i bruddet, og han kjemper en kamp for å få orden på seg selv. Forhåpentligvis kan han komme tilbake, fortalte Sørensen.

Og Bakelants kom tilbake. Etter det nødvendige ærendet i full fart havnet han i rekken av biler bak utbrytergruppa, men jobbet seg tilbake i tetgruppa.

Veldig dårlig kan ikke formen hans ha vært, for 16 kilometer før mål var han til og med sprek nok til å forsøke å støte på de andre rytterne i tetgruppa.

I mål var gruppa redusert til 12 mann som kom fikk samme tid som vinneren. Bakelants var sist av disse tolv. Men akkurat i dag er det vel bare å ta av seg hatten for den prestasjonen.

PS: Rolf Sørensen innrømmet i mars å ha brukt epo og kortison i løpet av karrieren sin. Han la kortene på bordet overfor dansk TV 2, som han har arbeidet for etter at han la opp.