Tippeligaen

Bakenga ble truet: - Med mindre de er gode skuespillere, er det gjensidig kjærlighet i dag

Skryter av Rosenborg-supporterne. 

FORNØYD: Mushaga Bakenga var fornøyd etter 2-0-seieren over Stabæk Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYD: Mushaga Bakenga var fornøyd etter 2-0-seieren over Stabæk Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabæk - Rosenborg 0-2 (0-0)

NADDERUD (Dagbladet): Mushaga Bakenga (24) er født og oppvokst i Trondheim. Derfor var det en bitter pille å svelge for enkelte supportere da han i 2015-2016 ble lånt ut til erkerivalen Molde.

Utlånsavtalen ble gjort med Club Brugge i Belgia. Så langt gikk det at Bakenga ble drapstruet.

Men nå er alt fryd og gammen. Angrepsspilleren scoret det første målet da Rosenborg slo Stabæk 2-0 søndag kveld. Kaptein Mike Jensen fulgte opp på overtid.

- Det er godt å være hjemme igjen. Med mindre de er gode skuespillere, er det gjensidig kjærlighet mellom oss i dag, sier Bakenga om forholdet til supporterne.

Les kampreferat her.

Kontraster

Da han scoret etter 85 minutter, løp han rett bort til Kjernen og feiret. Kontrastene til 2015 kunne ikke vært større.

JUBEL: Mushaga Bakenga (til venstre) spiller med Kjernen i ryggen. Her feirer han scoringen mot Stabæk  sammen med Jonas Svensson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
JUBEL: Mushaga Bakenga (til venstre) spiller med Kjernen i ryggen. Her feirer han scoringen mot Stabæk  sammen med Jonas Svensson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Før kampen mot Molde ble han drapstruet på sosiale medier. «Judas», «Quisling» og «forræder» er skjellsord han har måttet høre.

Men fotball er ferskvare. Og nå er Bakenga het i Rosenborg. Mot Stabæk kom han inn og scoret sitt fjerde mål for sesongen. Laget ligger 15 poeng foran Odd når sju runder gjenstår.

- 15 poeng er bra. Det er deilig og betryggende, slår Bakenga fast.

Surt

Likevel føles det litt surt ikke å spille ute i Europa med Rosenborg. Dette er også paradokset:

Trønderne er suveren i Norge, men kommer til kort utenfor landets grenser. Det som skal være Fotball-Norges diamant og lokomotiv, må være hjemme i Trondheim denne høsten.

- Mine tanker er at vi må forbedre oss. Vi må ta lærdom av det som skjedde i kvaliken (til Champions League og Europa League). Vi må bruke treningene framover til å bli bedre, påpeker Bakenga.

- Hva må dere bli bedre på?

- Vi må bli bedre på alt. Vi må dyrke RBK-stilen. Vi tillater litt for mye ute i Europa. Vi må være effektive når vi først er der. Det var ikke store tingen som førte til at vi ikke er i gruppespillet. Det er ingen krise, vi er et godt lag. Vi må bare jobbe videre.

Udyktighet

Bakenga dro til Club Brugge i 2012. Litt udyktighet og utur gjorde at han ikke lyktes helt, ifølge ham selv.

- Samtidig er det mye rart som skjer ute i Europa. Det vet jo alle. Men jeg er en hemmelighetsfull mann og vil ikke gå i detaljer, påpeker han.

Nå vil han ta nye steg i Rosenborg, med venner og familie rundt seg.

- Rosenborg og laget er et prosjekt det ikke gikk an å si nei til, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer