Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakenga følte seg utfryst av Solskjær. Her er signalet som viser det motsatte

Lar 23-åringen få starte mot Vålerenga.

FÅR SJANSEN: Mushaga Bakenga får endelig sjansen for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FÅR SJANSEN: Mushaga Bakenga får endelig sjansen for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Molde - Vålerenga her fra kl. 19.00

(Dagbladet): 23 år gamle Mushaga Bakenga ble regnet som et av Norges største talenter da han debuterte for Rosenborg allerede i 2009. Tre år senere tok han steget videre til Club Brugge og Belgia.

Det ble starten på nedturen. I den belgiske storklubben fikk han aldri den spilletiden han ønsket. Etter utlån i Cercle Brugge, Esbjerg og Eintracht Braunschweig vendte han hjem til Norge.

Bakenga valgte RBKs erkerival Molde i fjor da trønderne ikke ønsket bakromsspissen tilbake. Likevel ble han hetset av Rosenborg-supporterne.

- Jeg ville tilbake til Norge og snakket med Rosenborg, men det passet ikke med spillerlogistikken deres. Da sa de at det var greit å gå til Molde, avslørte Bakenga til Dagbladet.

I tillegg til hesingen ble han umiddelbart langtidsskadd, slik at 2015 ble et særdeles tungt år for 23-åringen.

2016 har ikke startet noe bedre. Bakenga har vært skadefri, men likevel ikke fått spille et eneste eliteserieminutt under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Svar på tiltale I et intervju med Rbnett fortalte en frustrert Bakenga at han følte seg utfryst av Solskjær.

- Jeg fortjener å starte. Men sånn er det. Fotballen er slik at det er én som tar ut laget, og da må man akseptere det. Jeg skal greie å holde meg til sommeren. Det er ikke noe problem. Det er bare tre måneder av mitt lange liv, så da får jeg bare holde motet oppe og smile og fortsette å bidra i gruppa, så får Ole Gunnar ha sine planer, sa Bakenga for to uker siden.

I dag får imidlertid Bakenga muligheten fra start for Molde i hjemmekampen mot Kjetil Rekdals Vålerenga.

Bakenga starter på topp sammen med den tidligere Barcelona-spissen Eidur Gudjohnsen og får en etterlengtet mulighet til å vise seg fram sor Solskjær.

Solskjærs kritikk Moldes-manager benekter at Bakenga har blitt utfryst og begrunner lite spilletid hittil i år slik:

- Han har rett og slett ikke vært i god nok form, og det har jeg sagt til ham. Han er ennå ikke på det nivået vi trenger, men han har jobbet bedre den siste tida, sier Solskjær.

- Det er slikt han lærer etter hvert, at han ikke skal ta sånne ting i media. Jeg var selv i en ganske lik situasjon i mange herrens år, uten at jeg var ute i media for å si det sånn, sier Solskjær og sikter til tida i Manchester United.

I et intervju med TV 2 like før kampstart sier Molde-sjefen at Bakenga har tatt tak på treningsfeltet.

- Han cruiser ikke igjennom slik han gjorde tidligere. Nå er han i bedre form. I tillegg er Fredrik Gulbrandsen skadet. Derfor starter Bakenga, forklarer Solskjær.

ENDRER PÅ LAGET: Ole Gunnar Solskjær roterer mye på laget, men Mushaga Bakenga har ikke fått muligheten. I dag får han imidlertid det.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
ENDRER PÅ LAGET: Ole Gunnar Solskjær roterer mye på laget, men Mushaga Bakenga har ikke fått muligheten. I dag får han imidlertid det. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart