FÅR SJANSEN: Mushaga Bakenga får endelig sjansen for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FÅR SJANSEN: Mushaga Bakenga får endelig sjansen for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Bakenga følte seg utfryst av Solskjær. Her er signalet som viser det motsatte

Lar 23-åringen få starte mot Vålerenga.

• Følg Molde - Vålerenga her fra kl. 19.00

(Dagbladet): 23 år gamle Mushaga Bakenga ble regnet som et av Norges største talenter da han debuterte for Rosenborg allerede i 2009. Tre år senere tok han steget videre til Club Brugge og Belgia.

Det ble starten på nedturen. I den belgiske storklubben fikk han aldri den spilletiden han ønsket. Etter utlån i Cercle Brugge, Esbjerg og Eintracht Braunschweig vendte han hjem til Norge.

Bakenga valgte RBKs erkerival Molde i fjor da trønderne ikke ønsket bakromsspissen tilbake. Likevel ble han hetset av Rosenborg-supporterne.

- Jeg ville tilbake til Norge og snakket med Rosenborg, men det passet ikke med spillerlogistikken deres. Da sa de at det var greit å gå til Molde, avslørte Bakenga til Dagbladet.

I tillegg til hesingen ble han umiddelbart langtidsskadd, slik at 2015 ble et særdeles tungt år for 23-åringen.

2016 har ikke startet noe bedre. Bakenga har vært skadefri, men likevel ikke fått spille et eneste eliteserieminutt under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Svar på tiltale I et intervju med Rbnett fortalte en frustrert Bakenga at han følte seg utfryst av Solskjær.

- Jeg fortjener å starte. Men sånn er det. Fotballen er slik at det er én som tar ut laget, og da må man akseptere det. Jeg skal greie å holde meg til sommeren. Det er ikke noe problem. Det er bare tre måneder av mitt lange liv, så da får jeg bare holde motet oppe og smile og fortsette å bidra i gruppa, så får Ole Gunnar ha sine planer, sa Bakenga for to uker siden.

I dag får imidlertid Bakenga muligheten fra start for Molde i hjemmekampen mot Kjetil Rekdals Vålerenga.

Bakenga starter på topp sammen med den tidligere Barcelona-spissen Eidur Gudjohnsen og får en etterlengtet mulighet til å vise seg fram sor Solskjær.

Solskjærs kritikk Moldes-manager benekter at Bakenga har blitt utfryst og begrunner lite spilletid hittil i år slik:

- Han har rett og slett ikke vært i god nok form, og det har jeg sagt til ham. Han er ennå ikke på det nivået vi trenger, men han har jobbet bedre den siste tida, sier Solskjær.

- Det er slikt han lærer etter hvert, at han ikke skal ta sånne ting i media. Jeg var selv i en ganske lik situasjon i mange herrens år, uten at jeg var ute i media for å si det sånn, sier Solskjær og sikter til tida i Manchester United.

I et intervju med TV 2 like før kampstart sier Molde-sjefen at Bakenga har tatt tak på treningsfeltet.

- Han cruiser ikke igjennom slik han gjorde tidligere. Nå er han i bedre form. I tillegg er Fredrik Gulbrandsen skadet. Derfor starter Bakenga, forklarer Solskjær.

ENDRER PÅ LAGET: Ole Gunnar Solskjær roterer mye på laget, men Mushaga Bakenga har ikke fått muligheten. I dag får han imidlertid det.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
ENDRER PÅ LAGET: Ole Gunnar Solskjær roterer mye på laget, men Mushaga Bakenga har ikke fått muligheten. I dag får han imidlertid det. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer