Bakenga med nok en nettkjenning

Trønderen har fått en drømmestart i Esbjerg.

 IMPONERER: Mushaga Bakenga er på utlån til Esbjerg fra Club Brugge frem til nyttår. 21-åringen har fått en god start på låneoppholdet i Danmark, og scoret nok et mål da Vestsjælland ble beseiret i den danske Superligaen mandag. Foto: EPA / JULIEN WARNAND
IMPONERER: Mushaga Bakenga er på utlån til Esbjerg fra Club Brugge frem til nyttår. 21-åringen har fått en god start på låneoppholdet i Danmark, og scoret nok et mål da Vestsjælland ble beseiret i den danske Superligaen mandag. Foto: EPA / JULIEN WARNANDVis mer

(Dagbladet): Mushaga Bakenga har virkelig funnet scoringsformen for sin nye klubb Esbjerg.

Norges U21-angriper ble leid ut fra Club Brugge for bare tre uker siden, men har allerede markert seg stort i den hviteblå drakta.

Forrige uke ble han matchvinner på overtid, da danskene slo til med en sterk 2-1-seier borte mot Standard Liège i den første kampen i årets Europaliga.

Mandag var den tidligere Rosenborg-spilleren på farten igjen, da han scoret det tredje målet i Esbjergs 3-1-seier i borteoppgjøret mot Vestsjælland i den danske Superligaen.

Bakenga fyrte av fra utenfor 16-meteren, via en Vestsjælland-forsvarer og inn bak en forfjamset Thomas Mikkelsen i Vestsjælland-buret.

Seieren var av den etterlengtede sorten, etter at klubben hadde gått tre strake kamper uten triumf før mandagens oppgjør på Slagelse Stadion.

Bakenga ble for øvrig byttet ut fem minutter før slutt til fordel for tidligere Vålerenga-spiller Mohamed Fellah, mens Magnus Lekven fikk 79 minutter på banen for de hvite og blå mandag.

Esbjerg ligger i øyeblikket på andreplass i den danske serien, ti poeng bak serieleder Midtjylland når ni kamper er unnagjort.