I TROMSØ UT ÅRET: Mushaga Bakenga er ferdig i Rosenborg. Nå skal han prøve å få Tromsø ut av nedrykkssumpa i høst. Foto: NTB scanpix
I TROMSØ UT ÅRET: Mushaga Bakenga er ferdig i Rosenborg. Nå skal han prøve å få Tromsø ut av nedrykkssumpa i høst. Foto: NTB scanpixVis mer

Eliteserien

Bakenga til Tromsø, Normann på lån fra Premier League til Eliteserien

Mushaga Bakenga forlater serieleder Rosenborg og har signert for nedrykkstruede Tromsø ut året. Mathias Normann lånes ut til Molde.

Flere klubber ønsket signaturen til RBK-spiss Mushaga Bakenga, men 25-åringen ble onsdag klar for Tromsø, melder TIL i en pressemelding.

– Jeg vil være med og redde klubben fra nedrykk, og en slik utfordring trigger meg. Jeg tror det vil hjelpe meg til å vokse både som person og spiller. Jeg vil være med å løfte klubben oppover tabellen. Jeg så de også mot Vålerenga og det var veldig positivt, sier Bakenga.

I TIL-leiren er man godt fornøyd med å signert en avtale som løper ut året med spissen.

– Det er siste dagen av vinduet og jeg hadde kanskje ikke ventet at vi skulle klare å lande en så profilert og kjent spiller, men vi klarte å få det til og det er vi veldig glad for. Det gir positive signaler til alle rundt oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Bakenga reiser til Tromsø torsdag og får sin første trening med Gutan fredag. Bakenga har blitt løst fra kontrakten med Rosenborg.

Normann til Molde

I tillegg er Mathias Normann tilbake i Eliteserien. Det bekrefter Molde i en pressemelding onsdag.

Normann skrev under en treårskontrakt med den engelske sørkystklubben Brighton etter å ha forlatt 1. divisjonslaget Bodø/Glimt i midten av juli.

21-åringen spilte totalt 42 kamper for nordlendingene og scoret tre mål. Nå går turen til Molde.

– Vi er veldig fornøyde med å få inn Mathias for resten av sesongen. Han er en kvalitetsspiller, noe han særlig viste i Tippeligaen i fjor da han viste tydelige lederegenskaper. Han komplimenterer de andre midtbanespillerne vi har på en utmerket måte, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

Den ferske Premier League-klubben Brighton skal ha betalt 13 millioner kroner for midtbanespilleren da de hentet ham fra Bodø/Glimt.

Hoseth-comeback på toppnivå

Magne Hoseth er en annen mann som er tilbake i Eliteserien. Det bekrefter Kristiansund på sin hjemmeside onsdag.

Midtbanespilleren, som har spilt i norsk toppserie for Molde, Vålerenga, Stabæk og Aalesund, terminerte tidligere i sommer kontrakten med Notodden i 2. divisjon for å flytte hjem igjen til Møre og Romsdal.

– KBK får en erfaren og motivert Magne Hoseth med på laget. Han har nå spilt på et lavere nivå i halvannet år, og kommer til Kristiansund full av motivasjon for å bevise at han fortsatt kan levere blant de aller beste. Fotballkvalitetene til Magne taler for selv. Vi gleder oss veldig til å få han i gang, sier KBK-trener Christian Michelsen til klubbens hjemmeside.

Hoseth har 22 kamper for Norges A-landslag. Han er spilleklar til søndagens kamp borte mot Sogndal.

(NTB)