SLITER: Mushaga Bakenga har fått lite spilletid for Rosenborg denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
SLITER: Mushaga Bakenga har fått lite spilletid for Rosenborg denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien 2017

Bakenga ute i RBK-kulda. - Han har vært i dårlig humør

Vil ikke svare på spørsmål om framtida.

(Dagbladet): En gang var han det nye gullet på Lerkendal, 24 år gamle Mushaga Bakenga. Men nå ser det betydelig mørkere ut for spissen/kantspilleren.

Han sliter med spilletid under trener Kåre Ingebrigtsen. Framtida er uviss. Kontrakten går ut etter sesongen.

- Gjennomgangsmelodien er at han har vært i dårlig humør, skriver Adresseavisen i dag.

- Vi har ingenting å si. Ta det med Kåre hvis du lurer, skriver Bakenga i en SMS til avisa.

Tilbake

Fasiten er som følger: I fjor sommer vendte Bakenga tilbake til Rosenborg etter et opphold i Club Brugge. Han ble leid ut flere ganger, blant annet til Molde. På Lerkendal skulle stortalentet få fart på karrieren igjen.

- Det er godt å være hjemme igjen, uten tvil. Dette har jeg ønsket meg helt siden vi begynte å snakke sammen før sommeren, erklærte angrepsspilleren da overgangen var i boks.

LÆRER OG ELEV: Trener Kåre Ingebrigtsen later ikke til å ha den helt store tilliten til Mushaga Bakenga (i bakgrunnen). Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LÆRER OG ELEV: Trener Kåre Ingebrigtsen later ikke til å ha den helt store tilliten til Mushaga Bakenga (i bakgrunnen). Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Sju mål og én assist lot høre fra seg i fjor høst. Men denne sesongen er målprotokollen og spilletida langt mer beskjeden: Ett mål og null assist på 357 spilte minutter.

Toppet seg

Det toppet seg da Bakenga ikke engang fikk være med troppen mot Dundalk i Champions League-kvalifiseringa denne uka. Til Adresseavisen sier trener Ingebrigtsen at det handler om en sportslig vurdering.

- Er du utelatt fra troppen, er det en del som er vurdert bedre enn deg. Da må du ta opp hansken, sier Ingebrigtsen, som understreker at Bakenga jobber hardt.

24-åringen har opplevd trøbbel før. Da han var i Molde, sa han at han følte seg frosset ut.

- Det begynner å bli rart. Jeg vet at jeg er mer enn god nok til å starte og spille hver kamp. Så får vi bare se videre hva som skjer, sa han til Romsdals Budstikke.

Hadde troen

Da han kom til Rosenborg, var han klar på at han skulle få mer spilletid denne sesongen. Men slik er det ikke blitt.

Ser vi på CV-en til Bakenga, begynner det å bli en litt kjedelig, rød trød gjennom karrieren. I perioden 2012 til 2016 ble han lånt ut til fire klubber da han var i Club Brugge. Først gikk turen til naboen Cercle Brugge. Videre til Esbjerg, Eintracht Braunschweig og Molde.

Vel tilbake i Rosenborg, skulle Bakenga vise at han var blitt voksen som fotballspiller. Men også her har han fått trøbbel. Ingebrigtsen vil heller ikke love mer spilletid.

Skadeproblematikk

Med til historien hører skadeproblematikk. Blant annet røk han akillesen i Molde, og var ute i flere måneder. Føling med skader skal ikke være problemet denne gang.

Med Pål André Helland ute i noen uker kan det åpne seg en mulighet igjen. Men Rosenborg er godt besatt i angrep utover Bakenga.

Sist han spilte kamp i Eliteserien, var mot Haugesund 18. juni. Da slapp han til i 16 minutter for Helland.