GLAD I ROSENBORG: Moldes Mushaga Bakenga er fremdeles glad i Rosenborg, til tross for all hetsingen han har blitt utsatt for av RBKs supportere. Her sammen med Moldes Magne Simonsen og Børre Steenslid.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GLAD I ROSENBORG: Moldes Mushaga Bakenga er fremdeles glad i Rosenborg, til tross for all hetsingen han har blitt utsatt for av RBKs supportere. Her sammen med Moldes Magne Simonsen og Børre Steenslid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Bakenga vil spille for klubben hvor han har blitt hetset og drapstruet av fansen

Vil returnere til RBK senere i karrieren.

MOLDE (Dagbladet): Etter Mushaga Bakengas lange skademareritt, er han nå endelig tilbake i kampform igjen.

Det gleder de fleste, men ikke alle.

Foran forrige helgs kamp mot gamleklubben Rosenborg ble Molde-spissen drapstruet og hetset på det groveste av supporterne.

Årsaken til det var Bakengas valg om å gå til erkerivalen Molde - et valg RBK-fansen mener er både uforståelig og utilgivelig.

Det var imidlertid ikke 23-åringen, som vraket RBK før årets sesong.

- Jeg snakket med RBK, men det passet ikke med spillerlogistikken deres. Da sa de at det var greit at jeg gikk til Molde, forteller Bakenga til Dagbladet.

Likevel har han blitt hetset ekstensivt for klubbvalget, hvilket kulminerte i søndagens drapstrussel før møtet med gamleklubben Rosenborg.

- Rosenborg er glad i meg Til tross for dette åpner nå Bakenga for en retur til Trondheims stolthet.

- Selvfølgelig kan det være aktuelt på et tidspunkt. Det har jeg tenkt hele veien. Jeg er glad i Rosenborg, og Rosenborg er glad i meg. Jeg har et veldig godt forhold til alle i klubben, forteller Bakenga.

Etter kampen forrige søndag var stemningen åpenbart svært god mellom Bakenga og RBK-spillerne.

Mens Kjernen ropte skjellsord til ham, mottok Bakenga utelukkende støtte hos RBKs spillere og trenere.

- Det er jo kompisene mine. Men det er ikke slik at jeg nødvendigvis kan spille for RBK, selv om jeg ønsker det. Jeg må vise at jeg er god nok, og det håper jeg at jeg kan vise.

Han har kontrakt med Molde til neste sesong og presiserer at nå er alt fokus rettet mot å gjøre en best mulig jobb for hans nåværende arbeidsgiver.

- Både Molde og RBK er flotte klubber. Jeg har kontrakt her til neste sommer og er veldig motivert til å vise meg frem. Det er det som er fokuset mitt nå. Jeg vil bare spille igjen etter en så lang skadeperiode, forteller Molde-spissen.

Vil Kjernen ønske ham velkommen tilbake? Det implisitte frieriet til Rosenborg kan virke oppsiktsvekkende i kjølvannet av de siste negative hendelsene.

Talsmannen for Kjernen, RBKs supportergruppe, ønsker ikke å svare på om Bakenga er velkommen tilbake til Lerkendal.

HETSET: På søndag ble Molde-spissen Mushaga Bakenga hetset av RBKs supporterklubb, Kjernen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HETSET: På søndag ble Molde-spissen Mushaga Bakenga hetset av RBKs supporterklubb, Kjernen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det får vi ta hvis det skulle bli aktuelt. Det blir bare hypotetisk å spekulere i så lenge Bakenga er Molde-spiller, sier Espen Viken til Dagbladet.

- Hvordan tror du RBK-fansen vil reagere på en eventuell Bakenga-retur?

- Det er umulig å si. Men Bakenga vet i hvert fall hva jeg mener om saken.

- Og hva mener du?

- Det blir mellom Bakenga og meg, svarer Viken.

All den tid Bakenga er klar over Kjernens talsmanns oppfatning og likevel ønsker seg til RBK, ligger det i kortene at Viken er positiv til en eventuell retur.

- Det er din tolkning, sier Viken kryptisk.

- Bakenga spiller for en rivaliserende klubb nå. Det er det vi forholder oss til. Han er god venn med RBK-spillerne, men i en gruppe vil det alltid være delte meninger, avslutter han.

• Stabæk - Molde sendes på TV 2 Zebra klokka 20 i kveld.