DØD: Sporting Lokeren-spiller Gregory Mertens (nærmest) falt om med hjertestans i en kamp mandag. I dag døde han. Foto: AFP PHOTO / BELGA / LUC CLAESSEN
DØD: Sporting Lokeren-spiller Gregory Mertens (nærmest) falt om med hjertestans i en kamp mandag. I dag døde han. Foto: AFP PHOTO / BELGA / LUC CLAESSENVis mer

Bakengas kompis falt om med hjertestans. I dag måtte han gi tapt

Gregory Mertens.

(Dagbladet): Sporting Lokeren-spiller Gregory Mertens falt plutselig om på banen i en kamp mot Genk på mandag. 24-åringen fikk hjertestans.

Han ble umiddelbart tatt hånd om av medisinsk personale, som ga ham hjertemassasje før han ble kjørt videre til et lokalt sykehus.

Etter å ha ligget i kunstig koma i tre dager, har Mertens har gått bort. Det melder Lokeren på sine hjemmesider.

«I dag måtte ta forvel med Gregory Mertens altfor tidlig. Vi er en fotballklubb, og alle i og rundt klubben puster fotball. Men plutselig skjer det noe som får oss til å innse at fotball bare er fotball. I dag er en slik dag», skriver klubben.

«Gregory var bare ett og et halvt år i klubben, men i den korte tiden har han vært en uunnværlig person for oss. Nå må vi lære oss å leve videre uten ham.»

Molde-spiss Mushaga Bakenga spilte sammen med Mertens i Cercle Brugge i 2012/13-sesongen. Der ble de to gode kompiser. I ettermiddag uttrykker Bakenga sin sorg på Instagram:

- Jeg er knust, helt tom for ord. Du skulle besøke meg neste måned, og vi skulle planlegge hva vi skulle gjøre i bryllupet mitt neste år. Bare for et par dager siden tullet vi med alt, slik vi alltid har gjort. Du forlot meg for tidlig. Hvil i fred. Brugge og Belgia ville ikke ha vært så bra, hadde det ikke vært for deg. Jeg elsker deg, og du kommer alltid til å være med meg, skriver Bakenga.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Bakenga torsdag ettermiddag.