INGEN KONFLIKT: Kilder rundt Wayne Rooney og internt i Manchester United sier til engelske aviser at forholdet mellom Wayne Rooney og manager Alex Ferguson ikke vil bli skadelidende på lang sikt etter at Rooney ble straffet i jula. Her er de på trening i Sveits 6. desember.  Foto: Arnd Wiegmann, Reuters/Scanpix
INGEN KONFLIKT: Kilder rundt Wayne Rooney og internt i Manchester United sier til engelske aviser at forholdet mellom Wayne Rooney og manager Alex Ferguson ikke vil bli skadelidende på lang sikt etter at Rooney ble straffet i jula. Her er de på trening i Sveits 6. desember. Foto: Arnd Wiegmann, Reuters/ScanpixVis mer

- Bakfull Rooney skuffet Ferguson på trening

Måtte stille på ekstraøkt.

(Dagbladet): Wayne Rooney satt på tribunen da Manchester United gikk på et sjokktap mot bunnlaget Blackburn på nyttårsaften.

Forklaringen fra manager Alex Ferguson ble tolket som at Rooney var skadd. Senere kom forklaringen om at han ble straffet for å ha vært ute med Johnny Evans og Darren Gibson og deres respektive partnere andre juledag.

I dag skriver imidlertid både Daily Mail og Telegraph at en middag med koner og kjærester fem dager før kamp slett ikke ville vært noen grunn til straff fra Fergusons side.

Derimot forteller avisenes kilder at Rooney og Gibson var i dårlig form på trening tirsdag som en følge av festlighetene. Og det var grunnen til at Ferguson ble forbannet.

Telegraph skriver at spillerne «mangel på fokus og energi» ble lagt merke til av trenerne. Daily Mail hevder Rooney «merket effekten» av byturen da han møtte opp på trening.

Straffetrening Ifølge avisene ble både Rooney, Gibson og Evans - sistnevnte er skadd om dagen - bedt om å møte til ekstratrening på onsdag da størsteparten av førstelagstroppen hadde fri. I tillegg ble de bøtelagt en ukeslønn - og Rooney ble plassert på tribunen under lørdagens kamp.

I etterpåklokskapens lys stemmer denne forklaringen også bra med det Ferguson, ifølge Telegraph, faktisk sa før kampen på lørdag:

- Wayne har ikke trent bra denne uka. Han har mistet noen dager, men forhåpentligvis har han trent i dag og vil trene igjen i morgen, og deretter forhåpentligvis være tilbake på onsdag.

- Ikke langvarig konflikt Både Daily Mail og Telegraph har kilder tett på situasjonen som understreker at episoden ikke vil gå ut over forholdet mellom Ferguson og Rooney på lang sikt.

- Det er glemt, det er over, sier en kilde i United til Telegraph.

Sist sesong skapte Rooney en del oppstyr blant annet ved offentlig å ønske seg vekk og etterlyse større ambisjoner fra klubbens side, før han etter samtaler med Ferguson skiftet mening og skrev under en ny kontrakt.

• Manchester United spiller borte mot Newcastle på onsdag.