20170919 Oslo :   Semifinale i cupen Vålerenga - Sarpsborg 08  0-3.  Geir Bakke.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
20170919 Oslo : Semifinale i cupen Vålerenga - Sarpsborg 08 0-3. Geir Bakke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sarpsborg 08 klare for cupfinalen

Bakke avviser kritikk etter cup-seieren: - Det er noe forbanna tull

Geir Bakke slår tilbake mot kritikken og sarpingene foretrekker Molde i finalen.

  • Vålerenga - Sarpsborg 08 0-3 (0-1)

Sarpsborg fikk mye kritikk for laguttaket mot Tromsø søndag da flere av lagets faste spillere ble hvilt. Etter en overbevisende 3-0-seier i cupsemien mot Vålerenga svarer Sarpsborg-trener Geir Bakke slik på spørsmålet om seieren rettferdiggjorde laguttaket.

- Jeg skal ikke behøve å rettferdiggjøre noe, det er noe forbanna tull. De som kom inn i den kampen har mange kamper i år, bortsett fra et par stykker. Jeg er ikke enig i den kritikken vi har fått, det har blitt for mye fjas rundt det der.

Bakke fikk uansett godt betalt for valget i denne kampen. Sarpsborg var kompakte, dyktige i presset og effektive, særlig på det første målet da Amin Askar vant ballen høyt i banen.

- Det var friske bein der, vi holder distansen og vi er ganske kompakte og harde, selv om det mangler litt i pasningsspillet vårt.

- Det avgjørende er at vi scorer det første målet. Det hadde sett helt annerledes ut om Vålerenga hadde scoret det første på den store sjansen de hadde rett før.

TAKKER FANSEN: Sarpsborg-spillerne kunne juble foran egen fans etter å ha sikret sin andre cupfinale på tre år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAKKER FANSEN: Sarpsborg-spillerne kunne juble foran egen fans etter å ha sikret sin andre cupfinale på tre år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bakke var godt fornøyd med lagets innsats i semifinalen.

- Vi gjennomfører veldig solid, og det gjør ikke noe at mange spilte her forrige gang og at de hadde uthvilte bein

En ny favorittstadion

- Det var deilig, fantastisk moro, slo tomålsscorer Ole Jørgen Halvorsen fast etter oppgjøret, det første en nydelig skrudd avslutning bort i lengste hjørnet.

SIKKER: Fra ellevemetersmerket gjorde Halvorsen ingen feil og satte inn sitt andre for kvelden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SIKKER: Fra ellevemetersmerket gjorde Halvorsen ingen feil og satte inn sitt andre for kvelden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det kommer en lang ball gjennom feltet, jeg tar ned ballen og skyter den i lengste. Det var greit det, gliste Halvorsen da han fortalte om målet.

- To seire på to kamper her nå, er det blitt en ny favorittstadion for deg?

- Det må jo nesten bli det. Vi får håpe det fortsetter, det har vært to fantastiske opplevelser, sier kantspilleren som også scorte i seriekampen for ti dager siden på Vålerengas nye lekegrind.

Foretrekker Molde

I morgen blir det klart hvem laget møter i cupfinalen når Lillestrøm gjester Molde i den andre semifinalen. På spørsmål om hvem han foretrekker drar Halvorsen litt på det før han svarer.

- Det blir litt hipp som happ, men jeg tror kanskje det kan være Molde. Molde er kanskje et litt bedre, litt skumlere lag, men vi har stått godt mot dem. Samtidig så har Lillestrøm vist seg å være ganske bra og er et gresslag, men vi tar det som kommer.

- Vi er uansett ikke underdogs i finalen. Det blir forhåpentligvis en jevn finale og forhåpentligvis har vi en god mulighet til å vinne.

Og treneren bifaller med kantspilleren på spørsmål om Molde er det foretrukne.

- Kanskje vi skal ha Molde da, spøker Bakke. Neida, de har noen kvaliteter som vi ikke er så glad i. Samtidig er Lillestrøm et gresslag og det er utfordrende fordi de er mer vant til det. Det spiller egentlig ikke noen rolle. En cupfinale er en cupfinale uansett.

- Dere har gjort det godt mot Molde de siste årene da?

- Ja, vi har stort sett tatt Molde, ja, sier Bakke med et smil om munnen.