Bakke drømmer om cupfinale

Leeds mot Liverpool på Elland Road er storkampen i fjerde runde i FA-cupen. Eirik Bakke håper på avansement, og drømmer allerede om cupfinale. Dagbladet.no følger kampen direkte kl. 13.00.

- FA-cupen er noe helt spesielt for den engelske fotballen. Det å få spille cupfinale må være noe av det største en kan oppleve som klubbspiller, skriver Bakke på Icons.com.

I fjor røk Leeds ut av cupen med 2-3 for Aston Villa på Villa Park. I en høydramatisk kamp var Bakke blant målscorerne med en nydelig heading i hjørnet.

- Jeg scora fire mål i cupen i fjor. Kan jeg fortsette den kurven vil jeg være veldig fornøyd, skriver Bakke.

Ustabile

Men både Bakke og Leeds har svingt veldig i prestasjone denne sesongen. Hjemmetap mot Newcastle forrige helg, ble fulgt opp med borteseier mot Aston Villa i midtuka. Bakke tror laget må heve seg betraktelig for å kunne hamle opp med Liverpool.

- Vi møter et Liverpool i storform. De slo Crystal Palace 5-0 onsdag og er klare for cupfinalen. Spillet vi viste mot Villa holder neppe til seier, mener Bakke.

Målfest

Leeds har bare vunnet en av de siste seks hjemmekampene mot Liverpool. Det var til gjengjeld i lagenes forrige møte i slutten av november.

- Det var en thriller av en kamp der vi vant 4-3. Mark Viduka scoret alle målene for oss, og det hadde ikke vært meg imot om resultatet ble det samme i morgen, skriver Bakke.

Dagbladet.no følger FA-cupen direkte fra kl. 13.00.

  • Kampprogram: Lørdag kl. 13.00: Leeds - Liverpool. Kl. 16.00: Aston Villa - Leicester, Blackburn - Derby, Bristol City - Kingstonian, Crewe - Stockport, Everton - Tranmere, Man City - Coventry, QPR - Arsenal, Southampton - Sheffield Wednesday, Sunderland - Ipswich, Wycombe - Wolverhampton.

    lars.erik.pedersen@dagbladet.no

KLAR FOR CUP: Eirik Bakke drømmer allerede om cupfinale.