Bakke er den nye Leeds-helten

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Leeds United 0- 2. To langbeinte gutter med fortid i Sogndal på Stamford Bridge. Og det var Eirik Bakke som smilte mest. Leeds vant det røffe slaget på Stamford Bridge, og Bakke var involvert i det siste målet.

Tore André Flo, derimot, sleit og ble bytta ut.

Og Leeds er på tabelltopp når julenissen kommer.

- At vi leder så pass seint i sesongen er overraskende, men utrolig morsomt. Hvor lenge vi klare det, veit vi ikke. Chelsea ledet til jul i fjor og ble nummer tre, men det har gått utrolig bra i høst, sier en glad Eirik Bakke etter kampen i går, mens han står ute i garderobegangen sammen med Tore André Flo.

Han og resten av Chelsea mistet kontakten med det øverste sjiktet av Premier League med dette tapet. Nå er det 16 poeng fram til Leeds.

Stygge smeller

Flere av Flos lagkompiser mistet også hodet, som det heter på fagballspråket.

Eirik fikk seg et par stygge smeller, men i motsetning til Chelseas Frank Leboeuf (utvist) beholdt den sindige sogndølen bakkekontakten.

- Den første smellen var hard. Den kjente jeg. Didier Deschamps kom for seint inn etter at jeg hadde skutt, og beinet hans smalt inn i ankelen. Heldigvis gikk det bra, sier Bakke, som ble sendt ut på båre.

Men etter litt isposer og hokus pokus-spray fra legen, hinket han innpå igjen. Sånt liker Leeds-fansen.

Managerklem

Etter kampen fikk Bakke, og resten av de unge Leeds-gutta, varme omfavnelser av manager David O'Leary.

- Ja, han var svært glad. Men han kan være svært sinna hvis det ikke går så bra, sier Bakke.

Om sitt halvår i Leeds sier Bakke:

- Jeg visste jeg kom til et bra lag, så jeg er litt overrasket at det har gått så fort, sier Bakke. Som i forrige kamp, FA-cup, mot Port Vale, laget begge målene.

I går var han utrolig nære igjen. Fra der vi satt, så det ut som han brukte hælen.

En fleipende Bakke sier om 2- 0-målet, som definitivt gjør Chelseas gullsjanser minimale:

- Joda, jeg var nær ballen, men ikke borti.

Dermed ble begge Leeds-scoringene kreditert Stephen McPhail. Hans to første for klubben. - Ikke så stor overgang fra Sogndal å spille seg inn på Leeds?

Bakke smiler:

- Neida, men det er litt mer folk på kampene, ler Bakke.

Flo uten sjanser

Tore André Flo var ikke i nærheten av målsjanser i går. Nærmest av alle var kaptein Dennis Wise. En gang etter at Flo hadde headet ham dønn fri. Og Chelsea hadde også julesekken full av andre muligheter:

- Jeg mener vi hadde sjanser nok til å vinne, men Leeds spilte kynisk og tett bak.

- Det gikk utrolig tungt for meg i dag. Men at jeg ble byttet ut, likte jeg dårlig, sier Flo, som startet på topp sammen med Chris Sutton. Mannen som aldri ser ut til å få til annet enn å dempe ballen med haka.

- Samspillet mellom deg og Sutton var ikke akkurat av klasse?

Flo vil helst ikke svare på det, men samtykker i at det kunne vært langt bedre.