Bakke får ikke spille kamper for Leeds

Vil kvitte seg med den dyre nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Eirik Bakke og Gary Kelly er de eneste to gjenværende Leeds-spillerne som forhandlet fram lønninger med tidligere formann Peter Ridsdale i klubbens gode periode omkring årtusenskiftet.

Kelly er ventet å legge opp etter sesongen, mens klubben ønsker å kvitte seg med Bakke.

Sist onsdag ble Bakke kontaktet av sin agent, Rune Hauge.

- Han hadde fått en telefon fra sekretæren til styreformann Ken Bates. Beskjeden var at de ikke hadde råd til å betale lønningen min, og at jeg ikke kom til å få spille flere kamper, sier Bakke til Bergens Tidende.

Over millionen i månedslønn

Bakke tjener ifølge Yorkshire Evening Post omkring 275 000 kroner i uka - en lønning langt utover standarden i dagens Leeds.

Han synes imidlertid at det er en overraskende vending at klubben ikke vil la ham spille kamper for lønna.

- Det er merkelig at jeg ikke skal få spille kamper slik at jeg kan få vise meg frem til interesserte klubber, sier Bakke.

FOR DYR: Leeds vil kvitte seg med Eirik Bakke. I mellomtida nekter de ham å spille kamper. Foto: Reuters/Scanpix
FOR DYR: Leeds vil kvitte seg med Eirik Bakke. I mellomtida nekter de ham å spille kamper. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Rune Hauge forsøker å finne en ny klubb til Bakke, men sier problemet er å finne en klubb som kan tilby ham like gode betingelser som han har i Leeds. Dermed kan det bli aktuelt å være i Leeds - spilletid eller ei.

- Ja. Hvis de synes det er bedre å betale lønnen til en spiller som ikke spiller, så får det være deres valg. Vi kan ikke gardere oss mot irrasjonelle handlinger, sier agenten.

Trener med Sogndal

Bakke har tatt en uke ferie hjemme i Norge, og regner med å trene med Sogndal denne uka. Han avviser ikke overfor Bergens Tidende å spille for Brann.

- Det hadde vært morsomt å bli seriemester i Norge, sier Eirik Bakke.

Men da blir neppe ukelønna helt den samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer