Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakke forsto ikke engelsk

En gråtende Eirik Bakke hadde 1,9 i promille. Nordmannens advokat krever i dag Leeds-stjernen frikjent for fyllekjøring på grunn av politislurv.

LEEDS/OSLO (Dagbladet.no): Leeds United-stjernen ble pågrepet av politiet klokka 03.40 natt til tirsdag 14. januar, mistenkt for promillekjøring.

I dag ble resultatene fra Bakkes promilletest avslørt i Weatherby Magistrates Court i West Yorkshire.

25-åringens pusteprøve viste utslag på 85 mikrogram per 100 milligram utåndingsluft. Grensen er på 0,35 i Storbritannia - som tilsvarer 0,8 i norsk promille.

Det må bety at Leeds-spilleren hadde omlag 1,9 i promille da han ble stoppet av politiet utenfor huset sitt i Wike Ridge View. Politiet hadde sett bilen hans og fulgt etter Leeds-midtbanespilleren hjem.

Der møtte de nordmannen, som skal ha luktet alkohol.

Liste over prosedyrefeil

Eirik Bakke erklærte seg likevel uskyldig i promillekjøring i dag. Forsvarer Nick Freeman bestrider ikke alkoholtestene, men argumentere for at nordmannen skal frifinnes på grunn av tekniske feil fra politiets side.

Freeman hadde ei hel liste over tabber Leeds-politiet skal ha gjort fra Bakke fra ble tauet inn og til han slapp ut av cella i Chapeltown politistasjon ni timer seinere:

 • Bakke fikk ikke opplest rettighetene sine på norsk ved arrestasjonen.
 • Den norske ambassaden ble først varslet kl. 05.58, mens Bakke ble klokket inn i arresten kl. 03.55
 • Leeds-advokaten, som Bakke ønsket og ikke husket navnet på, ble ikke tilkalt før 05.35.
 • Bakke fikk én telefonsamtale som ikke ble besvart. Politirapporten beviser ikke at han fikk ringe igjen seinere.
 • Det tok også for lang tid før Bakke fikk tolken han ønsket. Både da han ble arrestert og seinere på morgenen antydet nordmannen - som har vært Leeds-proff i snart fire år - at han ikke forsto engelsk. Også i retten i dag har Bakke hatt tolk til stede.
 • Advokat Freeman har også påpekte at kassetten fra videoovervåkningen på politistasjonen der Bakke ble innbrakt ikke er å spore.

  Et politivitne forklarte i retten at Bakke skal ha oppført seg uforskammet og skjelt henne ut da han ble brakt inn. Han ville heller ikke undertegne den obligatoriske erklæringen.

  På et tidspunkt skal 25-åringen også ha begynt å gråte inne på politistasjonen.

  Tidligere i dag erklærte sogningen seg skyldig i å ha kjørt uten gyldig førerkort. Hans norske førerkort skal bare ha vært gyldig det første året han bodde i Storbritannia.

  Flere vitner


  Tiltalen om at han skal ha kjørt bil uten forsikring er frafalt av påtalemyndighetene i Leeds.

  Bakkes promillesak skulle først ha vært oppe etter pågripelsen i januar. Siden har den blitt utsatt tre ganger.

  Rettsaken fortsetter i morgen, med muligens Eirik Bakke i vitneboksen, sluttprosedyrer og dom. Nordmannen risikerer en feit bot og kjøreforbud hvis han blir funnet skyldig.

  (Dagbladet.no)

EN DAG I RETTEN:</B> Eirik Bakke var finpyntet da han møtte i Weatherby Magistrates Court i dag tidlig. Han erklærte seg ikke skyldig i promillekjøring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media