TIL LØVENS HULE: Eirik Bakke regner med klare meldinger fra Brann-fansen når han returnerer til Stadion med Sogndal i kveld.
Foto: Tor Yttri / Scanpix
TIL LØVENS HULE: Eirik Bakke regner med klare meldinger fra Brann-fansen når han returnerer til Stadion med Sogndal i kveld. Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

Bakke forventer verbal juling fra Brann-fansen

Hetses fortsatt for Rekdal-fighten.

Fotballstudio kl. 19: Brann - Sogndal.

(Dagbladet): Tidligere Brann-spiller Eirik Bakke er meldt spilleklar til kampen mot gamleklubben i kveld, og nå er det bare opp til Sogndal-trener Harald Aabrekk å ta ut veteranen på laget.

Selv regner Bakke uansett med en småutrivelig kveld på Brann Stadion, i sin første kamp foran Bataljonen siden han forlot klubben.

- Den harde kjernen likte ikke at jeg gikk til Sogndal, og det var reaksjoner på at jeg tok på meg Sogndal-drakt på en pressekonferanse mens jeg fortsatt var Brann-spiller. De kommer nok til å prøve å psyke meg ut, men det bryr jeg meg lite om, sier Bakke til Sogn Avis, og forteller at det spesielt er en episode han får høre mye om på tribunene rundt om i landet:

- Det kommer en del kommentarer på den Rekdal-saken, og liknende. Som profilert spiller må jeg tåle ganske mye, men jeg velger å se humoristisk på det, sier han.

Kranglet
Det ble som kjent storbråk da Kjetil Rekdal og Bakke havnet i heftig ordkrangel da Brann og Aalesund møttes i Bergen for to år siden.

I direktesending på NRK kalte Rekdal den tidligere England-proffen Eirik Bakke for alkis.

Senere har de to skværet opp på et vis, men selv et knapt år etter hendelsen ville fortsatt ikke Bakke ta Rekdal i hånda.

Typisk med skader
33-åringen bestemte seg for å dra hjem til Sogndal i oktober i fjor, men har slitt med skader i nesten hele kroppen etter returen til Fosshaugane.

Nå håper han at han snart er tilbake.

- Jeg håper jeg kan holde meg skadefri framover, slik at jeg kan prestere på det nivået jeg ønsker. Jeg var uten skader gjennom det meste av sesongen med Brann i fjor, så det er litt typisk at jeg har fått så mye smårusk etter returen hit, sier Bakke til lokalavisa.

Mulighetene til å ta poeng i Bergen kan også være gode nå, ettersom hjemmelaget må klare seg uten Rodolph Austin, Kim Ojo og Erik Mjelde i kampen.

KLAMMERI: Kjetil Rekdal og Eirik Bakke kjeklet for åpne TV-kameraer for to år siden. Foto: TV2 Sporten
KLAMMERI: Kjetil Rekdal og Eirik Bakke kjeklet for åpne TV-kameraer for to år siden. Foto: TV2 Sporten Vis mer