Bakke håpet på Carew

2. kvartfinale i Mesterligaen: Deportiva La Coruna-Leeds 2-0, sammenlagt 2-3. - Før kampen i går håpet jeg på Valencia og John Carew i semifinalen, sier Leeds-spilleren Eirik Bakke etter gårsdagens avansement på Riazor Stadion.

Og aller best: Uansett utfallet av Leeds- Valencia, blir det en nordmann i finalen i Mesterligaen.

- Det var på hengende håret at vi vant i går, men vi greide å kjempe seieren i land. Det blir atskillig tøffere å slå ut Valencia enn det var å holde stand mot Deportivo, sier en jublende glad Eirik Bakke til Dagbladet.

Eirik Bakke kom inn på stillingen 2- 0 et kvarter før slutt og var sterkt delaktig i at Leeds greide å stoppe de farlige innleggene til spanjolene fra sida. I frustrasjonen mot slutten begynte hjemmelaget å skyte fra 30 meter, som er helt håpløst mot en keeper av Nigel Martyns klasse.

Leeds kom til den spanske heksegryta med 3- 0-ledelse fra den første kampen. Opphentingen startet etter bare ni minutter, da Harry Kewell dyttet Vitor innenfor 16-meteren, og dommeren blåste straffe. Djalminha plasserte ballen sikkert til høyre for Leeds-keeper Martyn.

Heroisk jobbing

17 minutter før slutt skled Tristan ballen i mål etter frispark fra Valeron, til ellevill begeistring fra et patriotisk hjemmepublikum. Mot slutten satset Deportivo alt framover i håpet om ekstraomganger, men en kombinasjon av heroisk forsvarsjobbing av gjestene og sløsing fra hjemmelagets side, gjorde at Eirik Bakke og resten av Leeds-gjengen kunne gå av banen med armene i triumf over hodet.

Peter Lorimer, tidligere Leeds-stjerne, nå ekspertanalytiker i Sky Sports, mente backfireren og keeper Nigel Martyn reddet semifinaleplassen for klubben.

- Martyn best

- Deportivo gjorde alt de kunne, men ble gang på gang stoppet av et Leeds-forsvar som spilte veldig bra. Nigel Martyn var Man of the Match, og reddet laget fra et større tap. Skuffelsen i går var at Leeds ikke hadde noen verdens ting å by på framover, sier Peter Lorimer.

SEIERHERRE TROSS TAP: Eirik Bakke.