Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bakke kjørte lovlig

Den promilledømte fotballproffen Erik Bakkes bilkjøring i Norge var helt lovlig. Det sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets største dagsavis, VG, slo i dag opp fotballproffens bilkjøring slik: 'Promilledømt i England og nektet å kjøre bil i to år... MEN HAN KJØRER i Norge.' Saken er at Eirik Bakke mistet lappen i Storbritannia; han ble dømt for tre måneder siden. Likevel kjører han sin britiskregistrerte bil hjemme i Sogndal. Nå viser det seg at kjøringen var klarert med politiet på forhånd.

- Eirik tok opp dette med en politisjef han kjenner, som sjekket dette nærmere opp med flere jurister. Det går også klart fram av de engelske domspapirene at kjøreforbudet kun gjelder på De britiske øyene, sier Bakkes personlige rådgiver Jim Solbakken til P4 Nyhetene i dag.

Radiostasjonen har også pratet med Jørgen Brekke som er trafikkjurist ved Oslo Politikammer. Han bekrefter at dersom Bakke skal miste retten til å kjøre i Norge, må britisk politi fremme krav om dette; noe de ikke har gjort.

Også NRK Alltid Nyheter melder at kjøringen var lovlig. De sier Bakke på forhånd sjekket med stasjonssjef Roger Johannesen ved Halden politikammer.