Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakke og Flemmen på medaljejakt

Trine Bakke og Andrine Flemmen er på plass i VM-byen, friske, raske og sprudlende av godt humør. Nå har de en snau uke på seg til å få kroppen til å fungere skikkelig, og det er mer enn god nok tid, mener de begge to.

- Dagene kommer helt sikkert til å gå veldig fort her. Vi skal selvsagt trene litt, men håper også at det skal bli tid til litt shopping. Og selvfølgelig håper vi været blir bra så vi får noen timer i sola, sier Andrine Flemmen til NTB.

Hun har sine største sjanser i storslalåm, mens Trine Bakke først og fremst satser på «pallplass» i slalåm. De er helt enige i at de er medaljekandidater begge, men når det blir snakk om gullsjanser blir de litt mer reserverte.

- Vi har bare vunnet en verdenscupseier hver oss denne sesongen, så det er vel bedre å kalle oss medaljekandidater enn gulllkandidater, sier Flemmen. Bakke nikker og er enig.

Lite ski

De to norske VM-håpene har forberedt seg på hjemmebane den siste tiden før VM. Det er blitt mye barmarkstrening og veldig lite skigåing.

- Vi var noen dager på Oppdal, men der var forholdene så dårlige at vi ikke fikk stått så mye på ski. Det betyr imidlertid ingenting, for det er blitt mer enn nok av både trening og konkurranser med ski på beina, sier Trine Bakke.

Hun legger ikke skjul på at det har vært greit å koble av litt i noen dager etter hardkjøret i verdenscupen før VM.

Noe spesielt press på seg føler de ikke at de har noen av dem.

- Det er først og fremst dere som jobber i tv, radio og aviser som gjør at det blir litt spesielt å være her, sier Trine Bakke, og Andrine Flemmen følger opp:

- Vi forbereder oss som om dette skulle vært et helt vanlig verdenscuprenn. Årsaken til at vi er på plass her en uke før konkurransen er at vi må få kroppen til å fungere skikkelig, men pirringen i kroppen kommer ikke før kvelden før vi skal kjøre. Det er først når vi får startnummeret at spenningsnivået tar seg opp.

Fornøyd

- Vi vil være fornøyd med medalje her. Det er så mange som kan ta gull at vi ikke kan gå rundt og tenke på det, men når vi står på start kommer vi selvsagt til å gå for gullmedaljen, sier de begge.

De sier også at Lasse Kjus har satt standarden med sitt super-G-gull, og det er både Andrine Flemmen og Trine Bakke glade for. Det betyr at han har tatt mye av presset fra dem.

- Det hadde vært verre dersom det hadde stått igjen et par renn her uten at vi hadde hatt norske medaljer. Da ville både presset og trykket blitt helt annerledes, sier Trine Bakke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media