MISTET PAPPEN SIN: Eirik Bakke forteller om livet uten pappa Svein som støttespiller. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MISTET PAPPEN SIN: Eirik Bakke forteller om livet uten pappa Svein som støttespiller. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Bakke om farens død: - Det var et sjokk

Før jul gikk pappa og Sogndal-legende Svein Bakke bort 62 år gammel. Det gjør debuten som tippeligatrener spesiell for sønnen Eirik (38).

SOGNDAL (Dagbladet): I et eksklusivt intervju med Dagbladet, som du kan lese i dagens papiravis og på Dagbladet Pluss, forteller Eirik Bakke om pappaens brå bortgang.

- Jeg går forbi her hver morgen når jeg kommer på jobb. Da ser jeg opp på bildet av pappa. Det hjelper litt, forteller Eirik til Dagbladet og smiler forsiktig.

- Må prøve å være sterk Sorgen er fremdeles stor. Det er under to måneder siden han fikk beskjeden han aldri kunne ha forestilt seg: Pappa Svein var død. En av hans nærmeste støttespillere.

- Det var et sjokk. Det er tøffe tider for familien. Jeg tror kanskje ikke det har gått opp for alle enda. Jeg har mistet en god samtalepartner. En som som alltid har vært der for meg - uansett hva jeg har gjort. Nå må jeg avfinne meg med at det har skjedd og prøve å være sterk.

- Etterlater seg et stort tomrom Det er 22 dager til Eirik debuterer som tippeligatrener borte mot Bodø/Glimt. Hele livet sitt har han diskutert fotball med faren sin. Faren som fikk tilnavnet «Mr Sogndal» etter å ha scoret 321 mål på 514 kamper for klubben han seinere hadde flere ulike verv og lederstillinger i over fire tiår.

Nå er det ikke mulig lenger.

- Jeg må stå mer på egne bein. Jeg hadde vel aldri en krangel med ham. Det var stort sett fotball som sto i hodene på oss begge. Vi var veldig like. Det er ikke bare jeg som vil merke at han ikke er her lenger. Hele klubben vil også merke det. Han etterlater seg et stort tomrom som må fylles på en eller annen måte.

Les hele det åpenhjertige intervjuet her.

KOMPROMISSLØS: Eirik Bakke gikk fra å være en offensiv midtbanespiller i Sogndal til en fryktet ryddegutt på Leeds' midtbane. Her takler han Valencias Fabio Aurelio i semifinalen i Champions League i 2001. Foto: Scanpix
KOMPROMISSLØS: Eirik Bakke gikk fra å være en offensiv midtbanespiller i Sogndal til en fryktet ryddegutt på Leeds' midtbane. Her takler han Valencias Fabio Aurelio i semifinalen i Champions League i 2001. Foto: Scanpix Vis mer