Bakke raste mot dommeren: - Helt håpløst og uforståelig

Tre dager etter John Arne Riises utbrudd mot dommeren, følger Eirik Bakke opp med krass dommerkritikk.

• Sogndal - Odd 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Da John Arne Riise langet ut mot dommer Trond Ivar Døvle etter søndagens kamp mot Viking, resulterte det i massiv kritikk og to kampers karantene.

I dag fulgte en annen tidligere Premier League-profil opp med dommerkritikk mot kampleder Martin Lundby. Sogndal-trener Eirik Bakke to ikke i bruk like stygge ord som Riise, men kritikken var likevel tydelig.

Han var svært skuffet etter at Sogndal ikke fikk noe som helst i to straffesituasjoner i 1. omgang, mens Odd fikk straffespark i en sammenlignbar situasjon i 2. omgang da Bentley gikk i bakken etter Hannu Patronens takling.

- Det er håpløst og helt uforståelig av dommeren. Jeg er veldig skuffet når gutta jobber ræva av seg for å få poeng, og vi taper på denne måten. Det er ikke første gang det skjer med en så liten klubb som Sogndal, sier Bakke til TV 2.

Dette ble avgjørende, all den tid Jone Samuelsen satte straffesparket i mål, som ble kampens eneste scoring.

- Jeg er målløs nok en gang fordi situasjonene igjen går imot oss. Jeg er veldig skuffet, tydeliggjør den tidligere Leeds-profilen og rister oppgitt på hodet.

Historiske Rossbach Dermed tapte Sogndal, mens Odd tok en ny seier og klatret opp til foreløpig serieledelse før Rosenborg og Molde skal i aksjon mot henholdsvis Tromsø og Vålerenga i morgen.

Odds 20 år gamle sisteskanse Sondre Rossbach ble historisk i oppgjøret som Bakke helst vil glemme. Sønnen til keeperlegenden Einar Rossbach kompletterte i dag bragden som ingen tidligere har klart på øverste nivå i norsk fotball.

Erik Johannesen hadde den forhenværende rekorden da han i 1974 holdt nullen i 672 minutter i strekk. Før kampen sto Odd-keeper Sondre Rossbach med 606 minutter uten baklengs i Tippeligaen. 

Rekorden var truet. Nå er den slått.

I det 66. minutt tangerte 20-åringen Johannesen, og minuttet etter tilhørte rekorden Rossbach og ingen andre. Nå er han den keeperen gjennom tidene som har spilt flest minutter uten baklengs på det øverste nivået i norsk fotball.

I moderne tid i Tippeligaen er Stabæk-keeper Mande Sayouba nærmest med 589 minutter uten baklengsmål fra 2015-sesongen.

Jakter Buffon Da Jone Samuelsen satte inn kampens eneste mål på straffe, tok Dag-Eilev Fagermo og Odd tre nye poeng i Sogndal.

Odd og Rossbach holdt nullen igjen. Nå lyder ungguttens nye rekord på 696 minutter uten baklengs..

- Det var krig mot slutten, men vi klarte heldigvis å holde det helt inn. Noe av det første jeg lærte i barndommen var at keepere ikke skal slippe inn mål. Så jeg gjør jo bare jobben min, sier Rossbach til TV 2.

- Men jeg har et stykke opp til Gianluigi Buffon. Han holdt vel nullen i 16 timer eller noe. Jeg har litt å strekke meg etter, forteller 20-åringen.

HISTORISK: Odd-keeper Sondre Rossbach ble historisk mot Sogndal. Ingen har holdt nullen lenger på øverste nivå i Norge noensinne.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
HISTORISK: Odd-keeper Sondre Rossbach ble historisk mot Sogndal. Ingen har holdt nullen lenger på øverste nivå i Norge noensinne. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.