Bakke reiser hjem til Leeds

TJØLLING (Dagbladet.no): Eirik Bakke strekkskade er så alvorlig at han heller ikke rekker VM-kvalifiseringskampen mot Hviterussland neste onsdag.

Det var allerede klart at Leeds' midtbanespiller Eirik Bakke ikke ble spilleklar mot Polen lørdag. Nå er han avskrevet også for den neste VM-kvaliken i Minsk.

- Vi har undersøkt Eirik i Oslo i dag. Han reiser hjem til Leeds i morgen, sier landslagslege Lars Engebretsen til Dagbladet.no.

Det er en strekk på forsida av høyre lår som plager 23-åringen. Han har ikke spilt de to siste kampene for Leeds.

- Leeds håper Eirik blir klar til møtet med Sunderland neste helg, men det tviler jeg på. Jeg tror han ikke kan spille fotball på tre uker, sier Engebretesen.

- Har Leeds lagt press på landslaget?

- Nei, faktisk ikke. De har vært veldig OK i denne saken.

Mandag fikk landslaget en legerapport fra Leeds om Bakkes skade. Men landslaget ville likevel at Engebretsen skulle kikke på skaden, i tilfelle det var mulighet for Bakke mot Hviterussland. Dagens avgjørelse var soleklar.

- Risikoen for å slå opp en sånn muskelstrekk er ganske stor. Derfor vil vi ikke ta noen sjanser med Eirik, sier Engebretsen som på pluss-sida ikke kan melde om andre skadeproblemer blant de 18 spillerne som samlet seg i Vestfold for trening på gras i ettermiddag.

- Resten av troppen er OK, sier han.

  • RBKs Fredrik Winsnes ble tatt ut som erstatter for Bakke mot Polen i formiddag. Winsnes erstatter Bakke også mot Hviterussland, og ingen nye spillere hentes inn i troppen.
UTE:Lårskaden koster Eirik Bakke to landskamper