Bakke-sjef betales etter poeng

Mens Lars Bohinen vil belønnes i børspoeng, får Peter Reid ingen betaling når Leeds taper.

Dagbladet fortalte onsdag om Bohinens ønske om å få betalt av Vålerenga etter snittet av spillerpoengene i avisene etter kamp.

- I en kamp der jeg for eksempel spiller bra, og får seks i alle avisene, vil jeg tjene 12000 kroner, sa Bohinen.

I Leeds har midlertidig manager Reid fått en liknende løsning fram til sommeren. Den tidligere Sunderland-sjefen blir rikelig belønnet dersom Eirik Bakke og spillerne vinner.

Men ved null poeng i årets siste sju kamper får Reid ikke et eneste pund i lønn for jobben.

- Hvis vi får poengene tror jeg ikke noen vil kritisere oss for å betale ham. Og hvis vi ikke får det, må vi ikke betale ham. Jeg håper han får masse penger av oss, men det blir på grunn av suksess og ingenting annet, sier styreformann Peter Ridsdale ifølge Sky Sports.

Leeds har bare fire poeng ned til West Ham under streken. Ved siden av poenglønna skal Reid også belønnes med en bonus på seks mill. kroner dersom klubben holder seg i Premier Leage.

- Reids merittliste er fantastisk når det gjelder å skape resultater på kort sikt. Vi trenger poeng, og Peter skal få betalt etter hvor mange han skaffer, sier Ridsdale.

  • Styreformann Ridsdale ble i dag frikjent av et revisjonsfirma for sin rolle i Leeds' kjøp av Rio Ferdinan fra West Ham. Ridsdale skal ha godkjent en utbetaling på omlag 20 mill. kroner til agent Rune Hauge i forbindelse med handelen.

    - Rapporten bekrefter at gjennomføringen og utbetalingene for overgangen, inkludert agenthonorarer, ble ordentlig autorisert i henhold til Leeds Uniteds politikk, melder Leeds på sin hjemmeside.

    (Dagbladet.no)

<B>RIK ELLER FATTIG:</B> Hvis Peter Reid fører Leeds til sju tap får han verken penger - eller beholder jobben som midlertidig Leeds-manager.