Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bakke skal renvaskes

Eirik Bakke (25) ble tatt i sin bil med 0,8 i promille natt til i går. Etter ni timer i arresten fikk han gå. Nå håper Bakke på full frifinnelse når han fredag møter i retten siktet for fyllekjøring.

LEEDS (Dagbladet): - Dere vil nok få et litt annerledes syn på saken etter fredag, sier Bakkes rådgiver Jim Solbakken til norsk presse på en improvisert pressekonferanse i går kveld.

Team Bakke hadde - ironisk nok - valgt seg puben Dexter noen få hundre meter unna nordmannens hjem for å fortelle pressen at de ikke hadde noe å fortelle om fyllekjøringen.

- Dere vil få den korrekte historien og forløpet til episoden Eirik er siktet for, etter at vi er ferdige i retten fredag. Fram til da vil verken Eirik, jeg eller Leeds United si noe, sier Solbakken.

Har ikke tapt

Bakkes rådgiver, som kom ens ærend fra Norge, ga imidlertid uttrykk for at han ikke anser saken som tapt.

- Nå får engelsk rett bestemme hva som skjer videre, og ikke minst hva som har skjedd. Det er ingen drømmesituasjon å stå her foran dere, men vi skal komme styrket ut av dette.

- Eirik har det naturligvis ikke godt. Det er trist det som har skjedd, men han konsentrerer seg nå bare om kampen (mot West Bromwich) på lørdag.

- Han møter på trening som vanlig i dag, sier Solbakken.

Kjørte vinglete

Nordmannen har vært en stillfarende fotballstjerne i Leeds United, etter overgangen fra Sogndal i mai 1999. Derfor sperret de fleste øynene opp da det ble kjent at han var arrestert for fyllekjøring i nærheten av sitt hjem i Wike Ridge View i utkanten av Leeds klokka 03.40 natt til i går.

- Kjøretøyet viste vinglete framferd. Han ble stoppet på mistanke, sier en talsmann for politiet i West Yorkshire til Dagbladet.

Pusteprøven viste utslag over de tillatte 35 mikrogram pr. 100 milligram utåndingsluft, som tilsvarer den tillatte grensen på 0,8 i promille. Han ble tatt med til den lokale politistasjonen i Chapeltown i Leeds, der han tilbrakte natta. Bakke ble løslatt mot kausjon mellom klokka 13 og 14 i går ettermiddag. Han gikk ikke glipp av noen treningsøkter med klubben, da Leeds-spillerne hadde fått fri av manager Terry Venables i går.

Bakke blir framstilt for retten ved Leeds Magistrates Court på fredag. Blir han funnet skyldig mister han etter alt å dømme førerkortet for opptil ett år. Men han vil ikke få fengselsstraff - både fordi promilletesten trolig ikke var mye over det tillatte (det ble ikke tatt blodprøve) og fordi han skal ha et plettfritt rulleblad fra tidligere.

Leeds-trøbbel

Eirik Bakkes arrestasjon for fyllekjøring er en kraftig personlig nedtur for 25-åringen, som også har 21 landskamper for Norge. Men det er også en ulykke for klubben som betaler ham en topp norsk årslønn - hver måned.

- Dette er det verste som kunne skjedd Leeds akkurat nå. De har vært i overskriftene for alt annet enn positive ting den siste tida. Og dette skjer på et tidspunkt da klubben håpet den kunne få litt ro, men nå vil denne saken rulle videre i et par dager, sier journalist Scott Wilson i Yorkshire Evening Post. Han er avisas Leeds-ekspert.

Og årets sesong har vært en lidelse for klubben og Leeds-fansen. Fjorårssesongen ble avsluttet med at manager David O'Leary fikk sparken og veteranen Terry Venables overtok roret i klubben, som er tynget av skandalehistorier, intern uro og enorm gjeld. Det har ført til at stjernene blir solgt på rekke og rad: Rio Ferdinand, Robbie Keane, Lee Bowyer, Olivier Dacourt og Robbie Fowler.

I form

Likevel fikk Leeds en glimrende sesongstart før tapene også kom på rekke og rad. Like før jul var Yorkshire-laget så vidt over nedrykksstreken. Den har de nå fjernet seg fra etter en kraftig formutløsning, hvor ikke minst Eirik Bakke har vist seg fram.

Leeds' norske stjerne fikk første nyttårsdag en nier på spillerbørsene etter storspill og scoring mot Birmingham. The Guardian betegnet ham som «et kraftverk på midtbanen».

- Den norske midtbanespilleren fikk stående applaus, skrev Daily Mail.

Eirik Bakke har vært fast inventar på Leeds midtbane de vel tre sesongene han har spilt for klubben. Og han er en målfarlige midtbanespiller med 18 mål på til sammen 106 kamper. Det er bare Alan Smith og Mark Viduka som har spilt like mange ligakamper de tre siste sesongene. Manager Terry Venables sa før sesongstart til Dagbladet: «Eirik Bakke er en glimrende spiller. En ekte idrettsmann som alltid gjør sitt beste, han er veldig verdifull for Leeds.»

Flott attest, selv om en «ekte idrettsmann» neppe driver med promillekjøring. Svaret får vi fredag.

b> KJØRTE VINGLETE: Landslagsspiller Eirik Bakke foran sin flotte BMW og sine eksklusive skilter under et intervju for et drøyt år siden. Det var i denne bilen han ble stoppet av politiet i Leeds og arrestert for promillekjøring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling