Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakke tilbake

Etter et halvt år på sidelinja har Eirik Bakke fått sitt etterlengtede comeback i Leeds.

«Just Good To Be Bakke!» er tittelen på Leeds\' hjemmeside etter Bakkes comeback i klubbens reservekamp mot Sunderland (2-2) tirsdag.

Midtbanespilleren spilte bare de første 45 minuttene, men det var en svært viktig omgang. Ville kneet holde?

Heldigvis for Bakke og Leeds fungerte kroppen bra, og 27-åringen kan fortsette sin kamp om å komme tilbake på førstelaget i mesterskapsklubben.

- Det var godt å spille, sa Bakke etter kampen.

- De 45 minuttene var det jeg trengte. Jeg har bare trent en uke. Jeg følte meg ikke på topp, men kneet er bra og det er hovedsaken. Nå dreier det seg bare om å komme i form, sier Bakke, som sjeldent nok hadde julefeiring hjemme i Sogndal.

Bakke skadet seg under en treningskamp for Leeds i Sverige før sesongen. Veien tilbake har vært lang og hard.

- Jeg jobber hardt, og det medisinske apparatet har gjort en god jobb med meg. All rehabilitering har foregått under streng overvåking, sier Bakke.

Han håper å gjøre comeback på A-laget mot slutten av januar.

COMEBACK: Eirik Bakke er tilbake på banen. Foto: Scanpix
COMEBACK: Eirik Bakke er tilbake på banen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det har vært en lang periode på sidelinjen, og jeg har fortsatt en vei å gå formmessig. Men jeg håper å kjempe om en plass på førstelaget mot slutten av måneden, sier Bakke, som i tiden framover kommer til å spille flere kamper for reservelaget til Leeds.

Frustrerende

- Jeg er bare glad for at jeg er tilbake i spill og at jeg nærmer meg førstelaget. Det siste året har vært veldig frustrerende, spesielt med tanke på at klubben har slitt så mye etter nedrykket, sier Bakke.

Leeds-sjef Kevin Blackwell er storfornøyd med å ha Bakke tilbake. Også Seth Johnson, en annen midtbanespiller, nærmer seg comeback.

- Planen var hele tiden å la dem spille en omgang. De har vært ute lenge, derfor går vi varsomt fram. De vil få noen reservekamper til før det blir aktuelt å la dem spille på førstelaget, sier Blackwell.

Leeds håper å arrangere en testkamp mot Darlington neste uke med tanke på å få testet Bakke og Johnson.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media