- Bakken forsvant under føttene mine

Ble levende begravd.

(Dagbladet): Den erfarne alpinisten Benjamin Spilthooren, sank ned i en bresprekk på vei ned fra den sveitsiske toppen Strahlhorn, i slutten av mai.

- Jeg trodde jeg skulle dø, sier Spilthooren i et intervju med det franske nyhetsmediet France 2.

Dårlig føre Det hadde stort sett vært puddersnø, men på vei ned fra fjellet ble føret dårligere, og vennegjengen så etter en alternativ rute for nedstigningen. Det var da Spilthoorens reisefølge mistet ham av syne.

- Vi trodde kanskje det var noe galt med skiene hans, så vi ventet litt på ham. Etter hvert kom det et par skiløpere forbi, og vi spurte om de hadde sett noe til Spilthooren, forteller faren hans, Roland Spilthooren til SkiPass.

Ingen hadde fått med seg at Spilthooren falt ned i bresprekken, men ved hjelp av et kamera festet på hodet, ble hele den skremmende hendelsen filmen.

• Se den dramatiske videoen øverst i saken

Spilthooren hadde stoppet opp ettersom føret var dårlig.

- Da forsvant plutselig bakken under føttene mine, sier han videre i et intervju med SkiPass.

Den ene skien hans ble sittende fast og han ble liggende i klem i bresprekken. Da han forsøkte å komme seg opp, kollapset snøen under ham, og han forsvant ned under bakken.

Benjamin falt litt over seks meter ned i bresprekken.

Ropte om hjelp Han forteller at han landet i en ubehagelig stilling, hvor han ikke klarte å bevege seg. Etter hvert prøvde han å rope etter hjelp. Fortvilelsen begynte å bre seg, og Spilthooren klarte å fiske frem en isøks fra sekken sin. Han startet å lage et anker, i håp om å klatre opp av bredsprekken.

Plutselig hørte han noen som snakket. Han ropte for å få kontakt, og en turistgruppe oppdaget Benjamin. De fikk hentet ham opp ved hjelp av tau. Spilthooren ble til slutt fraktet til sykehuset med helikopter.

Spilthooren tilbrakte hele 30 minutter fanget under bakken.