Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bakken ser helt sinnssyk ut

Sjekk hvordan nye Holmenkollen vil se ut.

• Se hele presentasjonen på Oslo kommunes nettsider

(Dagbladet.no): Holmenkollen er blitt kalt den verste bakken i verdenscupsirkuset. Etter at det siste rennet i den ærverdige bakken var arrangert i mars, var de norske hopperne alt annet enn sentimentale.

- Det blir godt å ikke hoppe her igjen. Nå kan de bare rive den ned, sa Tom Hilde til Dagbladet.

20-åringen får viljen sin, for i ettermiddag ble planene for utbyggingen av Holmenkollen presentert i skimuseet i Holmenkollen.

- Vi har vurdert to alternativer: Enten å beholde mesteparten av dagens tårn, eller å rive hele tårnet og bygge nytt. Det var så og si ingen prisforskjell på alternativene, og beslutningen er da at vi har valgt et nytt hopptårn, sier byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn.

Dagens unnarenn beholdes, men skal moderniseres. Det er heller ikke penger til den planlagte lyssettingen på nåværende tidspunkt.

Krever gode treningsforhold

Tom Hilde er glad og lettet over at tårnet rives - men tør ikke slippe jubelen løs umiddelbart.

image: - Bakken ser helt sinnssyk ut

- Det er deilig at de skal bygge ny bakke, og ikke bare male den gamle. Den ser jo helt sinnssyk ut, jeg håper bare det går an å hoppe i den. Det vet vi jo ikke før vi får testet den. Når det brukes så mye penger regner jeg med at de vet at den faktisk kommer til å funke, og at den holder vind og tåke unna, sier Hilde til Dagbladet.no.

- Utfra tegningene, synes du vindskjermingen ser tilfredsstillende ut?

- Det ser veldig bra ut. Spørsmålet er om det er høyt nok, og om det vil virke, sier han.

I løpet av september/oktober i år vil rivearbeidet settes i gang. I januar 2009 starter etter planen arbeidet med å bygge opp bakken på ny, og i desember skal den stå klar.

Da vil de norske hopperne forhåpentligvis omsider kunne trene i Holmenkollen - noe Tom Hilde knapt har gjort noen gang selv om han er fra Asker.

- Selve bakken har vært ganske fin å hoppe i, men det er nesten alltid ruskeforhold som gjør at det ikke går an å trene der. Jeg kan ikke huske sist jeg hoppet der på trening. At treningsforholdene blir gode er det viktigste, jeg håper de får til det. Jeg forventer at vi kan bruke den i tillegg til Lillehammer og Trondheim. Per i dag er det bare én av bakkene som funker. Jeg tør ikke glede meg for tidlig, sier Hilde.

Vil samarbeide tett med idretten

Trener Mika Kojonkoski hadde ikke sett skissene av nye Holmenkollen da Dagbladet.no snakket med ham i 16-30-tida.

- Men det viktigste er at det blir fullverdige treningsfasiliteter der. I dag må mange unggutter reise ut av Oslo, sier han til Dagbladet.no.

I tillegg til selve hoppbakken, viste byråd Wiig Bryn også fram planer for utbygging av løypenettet, ny hoppbakke i Midtstuen og utbedring av standplass.

- Nå er det viktig for oss å samarbeide tett med idretten for å sørge for at anlegget blir så funksjonelt som mulig, sier hun.

<B>BEDRE VINDSKJERMING?:</B> Værforholdene i Holmenkollen byr på store utfordringer. Om forholdene vil bli tilfredsstillende med denne vindskjermingen gjenstår å se.
<B>FORSIKTIG OPTIMIST:</B> Tom Hilde tør ikke ta gledene på forskudd, men håper at han omsider kan trene i Holmenkollen når den nye bakken etter planen står klar i desember 2009.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media