Bakken smadret kravet

Før løpet følte han seg sliten. Da han først kom i gang hadde Marius Bakken (27) fantastiske bein og knuste VM-kravet med 17 sekunder!

-  Nå er jeg bare utrolig glad. Jeg har hatt en voldsom stigning den siste uka, men var usikker på om jeg ville klare VM-kravet. Men jeg hadde utrolige bein underveis, forklarer Bakken.

Favorittbanen

Det var på favorittbanen i Roma at Bakken satte ny norgesrekord med 13.06.39 i fjor. Denne gangen løp Sandefjord-gutten de 5000 meterne på 13.11.70 - 16,3 sekunder under VM-kravet på 13.28.00. Fordi Bakken løp under A-kravet i fjor, klarte det seg å løpe under B-kravet i år. Ved passering 2000 meter skjønte Bakken at han hadde dagen.

Litt overraskende

-  Da jeg passerte ni sekunder foran skjema skjønte jeg at jeg kom til å klare VM-kravet. Det gikk veldig fort. Akkurat det er litt overraskende, sier han til Dagbladet på telefon fra Roma.

For egentlig var det ikke nå han skulle være i toppform. Først på Bislett 29. juli skulle Bakken være på topp.

-  Målet var å være i toppslag til Bislett Games og VM i Helsingfors i starten av august. Nå får jeg bare holde meg frisk og rask, og håpe at alt går på skinner.

Onsdag var Bakken og så Nye Bislett for første gang. Det er blitt helt fantastisk. Et fullsatt Bislett blir en kjempeopplevelse, og jeg er ekstra sugen på å vise meg fram der.

 KLAR FOR VM:  Marius bakken løp godt under VM-kravet I Roma i går kveld. Foto: Arnt E. Folvik
KLAR FOR VM: Marius bakken løp godt under VM-kravet I Roma i går kveld. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Nå kan jeg løpe uten press. Jeg gleder meg masse, sier Bakken.