MÅ VÆRE I FRONT: Alexander Kristoff er tydelig på at posisjoneringen er kritisk i finalen i søndagens fellesstart.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MÅ VÆRE I FRONT: Alexander Kristoff er tydelig på at posisjoneringen er kritisk i finalen i søndagens fellesstart. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

VM i Bergen

Bakken som kan ødelegge for Kristoff

Er bekymret for at en liten gruppe kan gå avgårde.

BERGEN (procycling.no): Den, etter hvert, velkjente Salmon Hill er bakken som skaper hodebry for det norske VM-håpet. 1,4 kilometer, med 6,4 prosent i stigning. Den skal rytterne opp tolv ganger.

– Det er jo det som er mitt problem. Det er jo den bakken, og at det kan gå angrep. Jeg har kjørt løypa her før i Tour des Fjords. Da var det ti sekunder på toppen av siste bakke, men de hadde fortsatt fem sekunder i bunnen av bakken, forteller 30-åringen.

Nordmannen presiserer at løypa ikke er helt lik i VM som den var i Tour des Fjords.

– Da var mål én kilometer nærmere, men det er en løype der du kan få luke og det er vanskelig å tette. Så sitter den riktige konstellasjonen foran så er det vanskelig å få closa den luka.

Må være topp-3 inn på oppløpet

Om Alexander Kristoff henger med i teten helt til de siste kilometerne i søndagens fellesstart for herrer, vet han hva han må gjøre for å være førstemann over målstreken.

– Det er jo to svinger på de siste 500 meterne. Du kommer inn på oppløpet i ganske høy fart. Det går nedover så det kommer til å bli ganske høy fart, selv om det er et langt og slitsomt løp, så tror jeg at man må ta det ganske fra front, sier Kristoff til procycling.no på fredagens pressekonferanse.

– Er du lenger bak enn tredje posisjon så tror jeg du er ute av det. Det er kortere det oppløpet enn det ser ut egentlig. Det går fort siden det går nedover. Det gjelder å være foran. Bommer du så er du ute av dansen. Er du i 10. posisjon der, så kan det fort være langt fram.

DE UTVALGTE: Alexander Kristoff prater til pressen. Flankert av landslagssjefen og det norske landslaget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DE UTVALGTE: Alexander Kristoff prater til pressen. Flankert av landslagssjefen og det norske landslaget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Håper på hjelp i finalen

Det norske laget, som teller ni mann, kan bli avgjørende i Kristoff sin jakt på edelt metall.

– Heldigvis så har vi noen sterke ryttere, så vi håper å kunne plassere noen hvis folk skal gå av gårde. Så har vi også en plan på hva vi skal gjøre på slutten om det blir samlet. Jeg håper for min del at jeg sitter i en gruppe som kjemper om seier. Det kommer til å bli et hardt løp, så jeg tipper de siste rundene blir et rotterace. Folk detter av bakfra og folk angriper foran. Det blir spennende å se hvordan de andre lagene disponerer.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.