Bakken stivnet i semifinalen

Ny norsk OL-nedtur på friidrettsbanen.

ATEN/OSLO (Dagbladet.no): Marius Bakken kvalifiserte seg til 5000 meteren i OL to måneder før lekene startet. Og rapporterte om god form i forkant av kveldens semifinale.

- Dette løpet har jeg hatt i tankene lenge. Nå er jeg kjempeskuffa, sier Bakken til Dagbladet.no etter at han gikk hodestups ut av OL.

De siste fjorten dagene har han trent som en gal. For å stabilisere seg på et høyere nivå enn da han satt norsk rekord på 13.06 i juli.

- Dette var en mulighet jeg ikke får en gang til i livet, sier Bakken.

Og mener følgende: Han følte seg stabil på en tid rundt 13.06. Det hadde sannsynligvis ikke holdt til en bedre plassering enn niendeplassen han fikk i forrige OL. Derfor satset han alt på å forbedre seg ytterligere. Og tapte.

Men løpet begynte etter Bakkens egen plan. Han la seg bak i feltet fra start, og lot de afrikanske løperne ta drajobben i front. At heatet begynte raskere enn det foregående bar bud om at det kunne holde å være blant de ti beste.

Men halvveis falt farten drastisk. I og med at det bare er de fem beste i de to 5000-meterheatene som går videre til finalen, måtte han gjøre noe.

Og Marius svarte. Seks runder før mål tok han like godt teten i feltet. For å sjanse på å bli blant de fem beste.

Ledelsen holdt i tre runder. Men da var det stopp. Bakken falt ned til 11. plass i løpet av to hundre meter, og hadde store problemer med å utlikne farten til de ti foran seg.

I mål endte han på 11. plass, med tiden 13.36. Uten reell sjanse på finaleplassen.

- Jeg hadde gjort det samme en gang til, jeg var så nære. Det er så små marginer, sier Bakken.

HÅPET PÅ FINALE: Marius Bakken stivnet etter 3600 meter og reisr hjem med uforrettet sak.