Bakken trenes av nederlender

Honoré Hoedt fra Nederland blir en av Marius Bakkens trenere neste år. Men Bakken leter fortsatt etter hovedtrener. Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har han knapt hørt fra siden de krevde Frank Evertsen sparket midt i august.

Mellom- og langdistansetreneren Honoré Hoedt dro nylig hjem fra ei ukes Norges-besøk hos Team Bakken. Hoedt har kjent Bakken-manager Ståle Jan Frøynes i snart 20 år, og var aktuell som hovedtrener for Marius. Av praktiske årsaker er dette neppe lenger aktuelt, men det legges uansett opp til et tett samarbeid kommende sesong.

- Hoedt har ansvaret for flere av de beste på mellom- og langdistanse i Nederland, og vil holde tett kontakt med Marius, sier Frøynes til Dagbladet.

Hoedt trener blant andre Kamiel Masse, som trolig falt fra EM-medalje på 10000-meter i år. Med 27.26 minutter er Masse årets beste europeer på verdensrankingen (bak ni afrikanere og en amerikaner).

- Dette er en løper som Marius helt klart vil ha nytte av å trene sammen med, sier Frøynes.

- Smart formel

1. oktober starter Marius neste sesong for alvor. Men allerede denne har han kjørt de første øktene. I går løp han en hard terskeløkt på 15 kilometer i bakkene bak Sognsvann i Oslo. Han er svært godt tilfreds med avtalen med Hoedt.

- Han har imponert meg med å trene utøvere på 800-meter og 1500-meter til gode tider med et kondisjonsbasert opplegg. Han kombinerer sprint og kondisjon i en smart formel som er akkurat det jeg er ute etter. Nå skal hans utøvere satse på høydetrening, og da kan vi bidra med kunnskap til gjengjeld, sier Marius.

Lite engasjert

Men fortsatt drøyer det nok ei uke før Marius Bakken kan presentere treneren som skal følge ham opp på de daglige to- tre treningsøktene. Verken Olympiatoppen eller Friidrettsforbundet har til nå engasjert seg nevneverdig i prosessen med å finne ny trener til Bakken. Det til tross for at det var de som krevde Frank Evertsen fjernet. Et møte med Bakken og Frøynes var planlagt denne uka. Det har Olympiatoppen nå utsatt til neste uke - trolig tirsdag.

- Olympiatoppen og Friidrettsforbundet står fritt til å ta initiativ, men vi har ikke hørt noe verken herfra eller derfra. Om de skulle gjort dette, hadde vel ingenting vært klart før ut på nyåret. Vi regner ikke med å få hjelp derfra, men når vi har et ferdig opplegg med en trener Marius kan og vil jobbe med, blir dette lagt fram for Olympiatoppen og Friidrettsforbundet, sier Frøynes.

På bakgrunn av det manglende engasjementet til nå, forventer han da at dette aksepteres.

- Og hvis ikke?

- Da kjører vi videre som i 2001-sesongen.

Kjetil Tømmernes og Rolf Sæterdal har ansvaret for Bakken-oppfølgingen fra Olympiatoppen.

- Man kan alltids ønske fortgang i ting. Nå kjører vi på for å få en forsvarlig fortgang i prosessen, sier Tømmernes.

SESONGSTART: 1. oktober starter Marius neste sesong for alvor. Men allerede denne uka har han kjørt de første øktene. I går løp han en hard terskeløkt på 15 kilometer i bakkene bak Sognsvann i Oslo.