Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakken vant historisk gull

Jill Bakken styrte USAs 2. lag til seier i tidenes første OL-konkurranse i toerbob for kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakken og bremsekvinne Vonetta Flowers overrasket stort med banerekord på 48,81 i første omgang. Det ga dem en ledelse på nesten tre tidels sekund, og de forsvarte den greit med bestetid også i finaleomgangen - da riktignok bare med ett hundredels margin.

Sammenlagt henviste de storfavorittene fra Tyskland, Sandra Prokoff/Ulrike Holzner, til sølvplass med 0,30 sekund. Susi Erdmann/Nicole Herschmann havnet på bronseplass 0,53 sekund bak vinnerne.

- Dette er en forbløffende følelse. Jeg kan ikke forklare den. Etter åtte års hardt arbeid kommer belønningen i form av en gullmedalje, sa Bakken.

USA har jaget OL-gull i bobsleigh i 54 år siden forrige triumf, og det var kvinnene som greide det i sitt aller første forsøk. Seieren var historisk også fordi Flowers er den første svarte gullvinner i olympiske vinterleker.

- Jeg har ikke tenkt mye på at jeg er den første, men kanskje kan dette inspirere andre afrikanskamerikanere til å prøve vintersport, sa Flowers.

(NTB)

<B>GULLBOB:</B> Bakken og Flowers overrasket til og med amerikanerne i natt.
Hele Norges coronakart