<strong> FOR TØFT:</strong>  Til tross for at han vist veldig bra form den siste uken, ble bakkene i Holmenkollen ble for tøffe for Petter Northug under femmila i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FOR TØFT: Til tross for at han vist veldig bra form den siste uken, ble bakkene i Holmenkollen ble for tøffe for Petter Northug under femmila i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Bakkene ble for tøffe for Petter Northug

Legkov overtok den gule ledertrøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Martin Johnsrud Sundby tok andreplassen på femmila i Holmenkollen, og sikret at de norske fargene er representert på pallen.

Tre kilometer før mål ble det klart at seieren skulle stå mellom Petter Eliassen, Martin Johnsrud Sundby, italienske Clara, og russiske Legkov og Chernousov.

Både Johnsrud og Eliassen virket pigge og på hugget helt frem mot mål, men da Aleksandr Legkov dro ifra på "Northug-flata", greide ingen å hente han inn før de krysset mållinja.

Og dermed overtok Legkov også verdenscuptrøya.

- Skulle vunnet Ilia Chernousov tok tredjeplassen, mens Petter Eliassen måtte ta til takke med fjerdeplassen.

- Det er dødskult med andreplass i Kollen, men jeg hadde plan om å vinne her i dag, forteller Martin Johnsrud Sundby til NRK etter målgang.

Han forteller om kramper på sisterunden, og at han fryktet at han skulle ende på en femteplass.

- Jeg skulle gjerne vunnet i dag, men det er gøy å bli nummer to, sa en litt skuffet Sundby, som forbedret tredjeplassen fra Holmenkollen i fjor.

Og han lover at til neste år skal han ta steget helt opp på toppen av pallen.

Greide ikke trøya Petter Northug hadde som mål å kunne overta den gule verdenscuptrøya etter målgang i Holmenkollen i dag. Men underveis ble kjøret i front for tøft for både Northug og Dario Cologna.

Mosvikingen kom over mål som nummer seks, og fikk 40 verdenscuppoeng for plasseringen, men måtte likevel se at det var russiske Legkov som fikk overta den gule ledertrøya.

- Jeg skjønte det på runde fire og fem, for da kjente jeg at det begynte å bli tungt, sier Petter Northug om når han skjønte at løpet ikke kom til å holde til seier.

Dario Cologna endte på 19. plass, etter å ha stivnet skikkelig på de siste rundene.

<strong> ANDREPLASS:</strong> Martin Johnsrud Sundby hadde et håp om å vinne femmila, men det holdt ikke helt inn. Likevel ble det Røa-løperen som sikret de norske fargene på pallen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ANDREPLASS: Martin Johnsrud Sundby hadde et håp om å vinne femmila, men det holdt ikke helt inn. Likevel ble det Røa-løperen som sikret de norske fargene på pallen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Trønderen gir likevel ikke opp jakten på den gule trøya etter sjetteplassen.

- Det skal deles ut mye mer poeng i touren neste uke enn her i Kollen, så da gjelder det å være på topp da.

Totalt kan 27-åringen ta 350 verdenscuppoeng under de avsluttende rennene i Sverige.

Tung i bakkene Ved den fjerde innlagte spurten for bonuspoeng, ved 27,9 kilometer, lå Northug over 20 sekunder bak blant andre Legkov, Cologna og Clara i teten. Og etterhvert steg forspranget nesten opp mot 30 sekunder.

Men før det nest siste skibyttet ved 33,3 kilometer hadde 27-åringen våknet og hentet inn luken til tetgruppa, mye takket være Tord Asle Gjerdalens flotte dra-jobb i bakkene. 

Northug fortsatte å slite i bakkene også mot slutten av løpet, men ikke like mye som sin sveitsiske konkurrent, som stivnet fullstendig.

Mens Northug og Cologna slet, virket Petter Eliassen og Martin Johnsrud Sundby, på hugget. Og til slutt skulle det altså stå mellom de to norske, italienske Clara, og russiske Legkov og Chernousov.

Tord Asle Gjerdalen tok 9. plassen, Sjur Røthe tok 10. plassen. Finn Hågen Krogh brøt.

Disse rennene gjenstår:

(Poeng til vinneren i parentes):

* Onsdag: Klassisk sprint Stockholm (50)

* Fredag : 3,75 km prolog fri teknikk i Falun (50)

* Lørdag: 15 km klassisk fellesstart (50)

* Søndag : 15 km jaktstart fri teknikk (200)

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer