Bakkens kamp mot klokka

Løper med store smerter i leggen.

Intensiv behandling den kommende uka skal forhåpentlig få orden på Marius Bakkens trøblete leggskade. Samtidig kan det bli en kamp mot klokka for å få medaljehåpet klar til 5.000 meter i EM.

Fredag løp Bakken inn til årsbeste på distansen med 13.25,69 under et stevne i belgiske Heusden. Tiden var brukbar, men betydelig mer foruroligende var det at Runar-løperen løp med smerter i sin kranglete legg – snaue tre uker før EM-finalen på 5.000 i Göteborg.

Mandag ble Bakkens skade vurdert av det medisinske støtteapparatet i Norges Fri-idrettsforbund.

– Vi konstaterte at vi nå må intensivere arbeidet i forhold til skadesituasjonen. EM kommer veldig fort, sier sportssjef Ketil Tømmernes til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Intensiverer behandling

Mandag ble det også konkludert med at kommende helgs friidretts-NM på Bislett går uten Bakken på startstreken.

– Det er selvsagt trist å måtte stå over årets NM på Bislett, men jeg ser nå at det ikke er mulig. Jeg har sterk tro på at jeg skal bli klar til 5.000-meteren i EM, sier Bakken selv.

– Han har ikke annet valg enn å droppe NM, supplerer sportssjef Tømmernes.

HAR DET VONDT: Marius Bakken er et stort norsk medaljehåp på 5000 meter i EM - men det er ikke sikkert at han blir frisk i tide. Foto: SCANPIX
HAR DET VONDT: Marius Bakken er et stort norsk medaljehåp på 5000 meter i EM - men det er ikke sikkert at han blir frisk i tide. Foto: SCANPIX Vis mer

Bakken har slitt med skaden en tid, og hadde smerter etter Golden League-stevnet i Roma for 14 dager siden. I etterkant av stevnet fikk han behandling.

– Vi følte at vi var på rett vei etter Roma, men gutten er langt fra skadefri. Nå må vi intensivere arbeidet, gjentar Tømmernes.

Han innrømmer at det i øyeblikket er vanskelig å fastslå hvor lang tid det vil gå før EM-håpet er skadefri. Samtidig har Bakken og hans støtteapparat lagt en plan for hvordan problemene skal løses. Tømmernes ser for seg to faser:

* Fase 1: Intensiv behandling av fysioterapeut for å bli helt kvitt skaden.

* Fase 2: Forberedelser til 5.000-meteren i Göteborg.

Ikke bekymret

Sportssjefen innrømmer samtidig at det er umulig å planlegge detaljert i og med at man ikke vet hvor lang tid det vil gå før Bakken er skadefri.

– Marius kommer til å få tett oppfølging av fysioterapeut den kommende uka. Han må belage seg på en periode uten intensiv trening, sier Tømmernes.

– Hvor lang tid trenger dere for å få gjort forberedelsene til EM skikkelig?

– Det er veldig viktig å få lagt inn en del trening i forkant av mesterskapet. Marius bør få unnagjort noen skikkelige økter i løpet av en ukes tid, sier Tømmernes, og tilføyer:

– Samtidig er jeg trygg på at det er gjort et godt stykke treningsarbeid på vinteren. Den siste treningen foran mesterskapet handler mest om finpuss. Hovedprioriteten nå er å få Marius skadefri.

– Er du bekymret med tanke på EM?

– Jeg er ikke bekymret så lenge vi har en god plan. Det hadde vært verre hvis vi hadde vært i villrede.

(ANB)