Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakkens kamp mot klokka

Løper med store smerter i leggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intensiv behandling den kommende uka skal forhåpentlig få orden på Marius Bakkens trøblete leggskade. Samtidig kan det bli en kamp mot klokka for å få medaljehåpet klar til 5.000 meter i EM.

Fredag løp Bakken inn til årsbeste på distansen med 13.25,69 under et stevne i belgiske Heusden. Tiden var brukbar, men betydelig mer foruroligende var det at Runar-løperen løp med smerter i sin kranglete legg – snaue tre uker før EM-finalen på 5.000 i Göteborg.

Mandag ble Bakkens skade vurdert av det medisinske støtteapparatet i Norges Fri-idrettsforbund.

– Vi konstaterte at vi nå må intensivere arbeidet i forhold til skadesituasjonen. EM kommer veldig fort, sier sportssjef Ketil Tømmernes til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Intensiverer behandling

Mandag ble det også konkludert med at kommende helgs friidretts-NM på Bislett går uten Bakken på startstreken.

– Det er selvsagt trist å måtte stå over årets NM på Bislett, men jeg ser nå at det ikke er mulig. Jeg har sterk tro på at jeg skal bli klar til 5.000-meteren i EM, sier Bakken selv.

– Han har ikke annet valg enn å droppe NM, supplerer sportssjef Tømmernes.

HAR DET VONDT: Marius Bakken er et stort norsk medaljehåp på 5000 meter i EM - men det er ikke sikkert at han blir frisk i tide. Foto: SCANPIX
HAR DET VONDT: Marius Bakken er et stort norsk medaljehåp på 5000 meter i EM - men det er ikke sikkert at han blir frisk i tide. Foto: SCANPIX Vis mer

Bakken har slitt med skaden en tid, og hadde smerter etter Golden League-stevnet i Roma for 14 dager siden. I etterkant av stevnet fikk han behandling.

– Vi følte at vi var på rett vei etter Roma, men gutten er langt fra skadefri. Nå må vi intensivere arbeidet, gjentar Tømmernes.

Han innrømmer at det i øyeblikket er vanskelig å fastslå hvor lang tid det vil gå før EM-håpet er skadefri. Samtidig har Bakken og hans støtteapparat lagt en plan for hvordan problemene skal løses. Tømmernes ser for seg to faser:

* Fase 1: Intensiv behandling av fysioterapeut for å bli helt kvitt skaden.

* Fase 2: Forberedelser til 5.000-meteren i Göteborg.

Ikke bekymret

Sportssjefen innrømmer samtidig at det er umulig å planlegge detaljert i og med at man ikke vet hvor lang tid det vil gå før Bakken er skadefri.

– Marius kommer til å få tett oppfølging av fysioterapeut den kommende uka. Han må belage seg på en periode uten intensiv trening, sier Tømmernes.

– Hvor lang tid trenger dere for å få gjort forberedelsene til EM skikkelig?

– Det er veldig viktig å få lagt inn en del trening i forkant av mesterskapet. Marius bør få unnagjort noen skikkelige økter i løpet av en ukes tid, sier Tømmernes, og tilføyer:

– Samtidig er jeg trygg på at det er gjort et godt stykke treningsarbeid på vinteren. Den siste treningen foran mesterskapet handler mest om finpuss. Hovedprioriteten nå er å få Marius skadefri.

– Er du bekymret med tanke på EM?

– Jeg er ikke bekymret så lenge vi har en god plan. Det hadde vært verre hvis vi hadde vært i villrede.

(ANB)