Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Bakkes lønn hindrer framskritt»

Offisiell uttalelse fra Leeds.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sist uke fikk Eirik Bakke beskjed, via sin agent Rune Hauge, om at han ikke kommer til å få spille kamper for Leeds.

I dag kom klubben med en pressemelding der de forklarer hvorfor nordmannen er ute av førstelagsplanene.

- Det er i klubbens beste interesse at Eirik drar videre, sier klubbdirektør Shaun Harvey.

- Hindrer framskritt

Harvey sier at det ikke under noen omstendighet er aktuelt for Leeds å fornye Bakkes lukurative kontrakt når den går ut etter denne sesongen.

- Selv om lønnsnivået hans ikke på noen måte er hans feil, hindrer det klubben fra å gjøre så raske framskritt som vi ønsker.

Bakke er ved siden av Gary Kelly den eneste gjenværende spilleren med kontrakt fra Leeds siste storhetstid. Kelly er ventet å legge opp etter sesongen.

Klubben understreker at Eirik Bakke har vært en tro tjener, og at de ikke ønsker ham noe vondt.

- Vi har en kontrakt med Eirik som vi vil oppfylle om han ikke finner en annen klubb. Men det er visse deler av den, spesielt i forbindelse med betaling per spilte kamp, som effektivt hindrer ham i å spille for oss i det lange løp.

Har ikke fått diskutere lønna

Eirik Bakke tjener ifølge engelsk media omkring 275 000 kroner i uka, en årslønn på 14 millioner i året.

Selv er han frustrert over at Leeds ikke engang har spurt ham om en løsning på økonomien rundt kontrakten hans.

- Jeg vet ikke hvorfor de ikke kunne ta opp dette da vi diskuterte kontrakten min før sesongen startet, nå kan det bli vanskelig å finne noe annet. De visste de skulle kutte i økonomien og jeg har aldri fått mulighet til å diskutere lønna mi engang, sier Bakke til Dagbladet i dag.

FOR DYR: Leeds mener det er for dyrt å bruke Eirik Bakke, og forsøker nå å bli kvitt ham før overgangsvinduet stenger torsdag.