«Bakkes lønn hindrer framskritt»

Offisiell uttalelse fra Leeds.

(Dagbladet.no): Sist uke fikk Eirik Bakke beskjed, via sin agent Rune Hauge, om at han ikke kommer til å få spille kamper for Leeds.

I dag kom klubben med en pressemelding der de forklarer hvorfor nordmannen er ute av førstelagsplanene.

- Det er i klubbens beste interesse at Eirik drar videre, sier klubbdirektør Shaun Harvey.

- Hindrer framskritt

Harvey sier at det ikke under noen omstendighet er aktuelt for Leeds å fornye Bakkes lukurative kontrakt når den går ut etter denne sesongen.

- Selv om lønnsnivået hans ikke på noen måte er hans feil, hindrer det klubben fra å gjøre så raske framskritt som vi ønsker.

Bakke er ved siden av Gary Kelly den eneste gjenværende spilleren med kontrakt fra Leeds siste storhetstid. Kelly er ventet å legge opp etter sesongen.

Klubben understreker at Eirik Bakke har vært en tro tjener, og at de ikke ønsker ham noe vondt.

- Vi har en kontrakt med Eirik som vi vil oppfylle om han ikke finner en annen klubb. Men det er visse deler av den, spesielt i forbindelse med betaling per spilte kamp, som effektivt hindrer ham i å spille for oss i det lange løp.

Har ikke fått diskutere lønna

Eirik Bakke tjener ifølge engelsk media omkring 275 000 kroner i uka, en årslønn på 14 millioner i året.

Selv er han frustrert over at Leeds ikke engang har spurt ham om en løsning på økonomien rundt kontrakten hans.

- Jeg vet ikke hvorfor de ikke kunne ta opp dette da vi diskuterte kontrakten min før sesongen startet, nå kan det bli vanskelig å finne noe annet. De visste de skulle kutte i økonomien og jeg har aldri fått mulighet til å diskutere lønna mi engang, sier Bakke til Dagbladet i dag.

FOR DYR: Leeds mener det er for dyrt å bruke Eirik Bakke, og forsøker nå å bli kvitt ham før overgangsvinduet stenger torsdag.