Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakkes viktigste kamp

Spiller play-off-finale mot Watford søndag.

Eirik Bakke mener søndagens play-off-finale mot Watford er hans viktigste kamp siden han kom til Leeds i 1999. Vinner Leeds oppgjøret er de tilbake i det gjeveste fotballselskapet i England etter to år på nest øverste nivå.

– Jeg har tidligere spilt semifinale i mesterligaen og UEFA-cupen, men kampen mot Watford er den viktigste kampen jeg er involvert i siden jeg kom til Leeds, sier Bakke i et intervju med det britiske nyhetsbyrået Press Association.

Tilbake fra glansperioden

Bakke er sammen med Gary Kelly de to eneste spillerne som er igjen i Leeds fra klubbens glansperiode rundt tusenårsskiftet. Nå drømmer han om bedre tider på Elland Road. Leeds har vært gjennom en solid økonomisk hestekur og manager Kevin Blackwell har bygd opp et lagd helt fra bunnen av.

Nå er det bare Watford som kan hindre toppseriespill for den ærverdige klubben.

– Dette er en viktig kamp for hele klubben. Spesielt med tanke på hva som har skjedd. Jeg tenker av og til på tidligere år og opplevelser, men velger nå å fokusere på framtiden, sier Bakke, og tilføyer:

– Både jeg og klubben må se framover. Jeg ønsker å spille mot de beste lagene igjen på Elland Road. Jeg har hatt en låneperiode for Aston Villa og er mer sugen på toppseriespill enn noensinne.

En kamp avgjør

MIN STØRSTE KAMP: Eirik Bakke sier han vil spille sin største Leeds-kamp på søndag. Foto: Simon Bellis/Reuters/Scanpix
MIN STØRSTE KAMP: Eirik Bakke sier han vil spille sin største Leeds-kamp på søndag. Foto: Simon Bellis/Reuters/Scanpix Vis mer

Sogndølen har vært i klubben siden sommeren 1999. Søndagens finale på Millennium stadion kan bli en av hans største opplevelser.

– Jeg merker det på spillerne at vi alle vil spille denne kampen. Vi har et stort ønske om å vinne, men alt handler nå om hvordan vi griper den sjansen vi har fått, forteller 28-åringen.

Bakke har ett år igjen av kontrakten sin med Leeds, men vil ikke snakke om mulighetene for at han fortsetter i Leeds.

– Det er ikke noe poeng i å snakke om det nå – annet enn å si at jeg håper å være med Leeds opp i toppserien. Hvis vi vinner søndag er vi tilbake, og det er alt jeg fokuserer på nå. Alt annet enn seier vil være en gedigen skuffelse, og jeg vil ikke en gang tenke på konsekvensene av et tap, sier Bakke.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling