Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bala og Ogbuke sier nei til Lyn

Anker FIFAs avgjørelse.

(Dagbladet.no): Chinedu Ogbuke og Ezekel Bala ble i starten av april beordret tilbake til Lyn umiddelbart av FIFAs Dispute Resolution Chamber. Ikke helt uventet har ingen av dem foreløpig dukket opp - og i dag krevde Lyn et svar fra nigerianernes advokater om de kommer eller ei.

- Vi har gitt dem frist til i dag med å gi et endelig svar på om de kommer. Hvis svaret er negativt, vil vi sende saken tilbake til FIFA, sa Lyn-direktør Morgan Andersen til Dagbladet.no i morges.

Nå har han fått svaret - men det ble ikke helt slik han hadde håpet på. De to nigerianerne anker saken inn til idrettens voldsgiftsdomstol (CAS).

- De hadde ca. 20 dager på seg fra FIFAs dom ble offentliggjort til å anke, og det har de nå gjort. Det kan ta lang tid før resultatet av den foreligger, kanskje til sommeren. Men FIFA er klare på at de skal gjøre jobben sin mens saken blir behandlet, sier Andersen - uten at han bør føle seg for trygg på at akkurat det kommer til å skje.  

Ifølge Andersen har Ogbuke kontrakt med Lyn ut 2007, mens Bala har kontrakt ut året.

Da Dagbladet.no snakket med Lyn-direktøren tidligere i dag, følte han seg sikker på at nigerianerne kom tilbake.

- Jeg tror, med hånden på hjertet, at de kommer tilbake. Noe annet ville være dumt. Hvis de ønsker en annen klubb i Europa, er overgangsvinduet stengt. Den eneste muligheten de har for å vise seg fram, er å spille her. Det er synd om de skal få ødelagt karrierene sine på grunn av dårlige rådgivere, sier Andersen.

Nå tror han at nettopp det er i ferd med å skje.

- Det er ikke annet å forvente med slike rådgivere. De ofrer Ogbuke og Bala for Mikel.

- Hva mener du med det?

- Det er åpenbart at de to ikke har noen sak. Dette er kun bygd opp rundt Mikel, hever Andersen.

Om Bala og Ogbuke nekter å returnere mens anken blir behandlet, står de i praksis på bar bakke. Da får de heller ikke spille i andre serier tilknyttet FIFA. - Har du snakket med Bala og Ogbuke?

- Ingen av telefonene deres er påslått. Jeg vet ikke hvordan vi skal nå dem, sier han.  

En han derimot har snakket med, er agent John Shittu.


- Jeg kan bekrefte at jeg har vært i kontakt med Shittu. Vi har hatt en grei dialog, uten at jeg vil gå inn på hva som er blitt sagt. Men det er åpenbart at han forstår hvor saken ligger, sa Morgan Andersen i formiddag - før de fikk beskjed om at saken ble anket.

LANDSLAGSSPISS: Chinedu Ogbuke er i vannskorpa til Nigerias A-lag. Her fra U20-VM i fjor, med John Obi Mikel i bakgrunnen.
ANKER FIFAS DOM: Lyn-direktør Morgan Andersen bekrefter at Ogbuke og Bala har anket - og skylder på dårlige rådgivere. En av dem han sikter til er utvilsomt John Shittu.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media