Bala og Ogbuke tvinges tilbake til Lyn

FIFA nådeløse i sin avgjørelse.

(Dagbladet.no) De nigerianske angriperne Chinedu Ogbuke og Ezekel Bala forlot Lyn og Oslo i november. Siden har de ikke vist seg - selv om FIFA beordret dem tilbake mens saken deres ble behandlet.

Nå har FIFAs Dispute Resolution Chamber (DRC) tatt sin avgjørelse. Der blir Ogbuke og Bala pålagt å returnere til Lyn umiddelbart.

Nekter de, venter trolig strenge sanksjoner fra FIFA. Da får de ikke spille i serier tilknyttet FIFA.

- Vi har hele tiden ment at spillerne har rettmessige kontrakter med Lyn, sier styreleder Sveinung Lunde i en pressemelding.

- Det er gledelig at FIFA gir oss rett i dette, ikke minst fordi saken har så klare paralleller til Mikel-saken. Vi ønsker å ha Bala og Ogbuke med oss i 2006-sesongen, og vi vil legge forholdene til rette for en god mottakelse når de nå skal returnere til Lyn, sier han.

Bala og Ogbukes advokater har hevdet at kontraktene de inngikk med Lyn var ugyldige. Nå har Lyn vunnet en knusende seier, hvor alle påstander tilbakevises av DRC:

- Det var aldri noe krav at en agent skal undertegne, verken for myndige eller for mindreårige.

- Det var ikke forbudt å inngå kontrakt før fylte 18 år. (Bala var under 18 år, mens Ogbuke var myndig)

MÅ TILBAKE: Chinedu Ogbuke og Ezekel Bala er pålagt å returnere til Lyn. FIFA tilbakeviser samtlige påstader fra nigerianernes advokater om at kontraktene med Oslo-klubben er ugyldige. Foto: SCANPIX
MÅ TILBAKE: Chinedu Ogbuke og Ezekel Bala er pålagt å returnere til Lyn. FIFA tilbakeviser samtlige påstader fra nigerianernes advokater om at kontraktene med Oslo-klubben er ugyldige. Foto: SCANPIX Vis mer

- Lyn har ikke forsømt sine plikter overfor spillerne, og klubben har ikke unnlatt å gi dem opplæring og lønn.

- Spillerne hadde ingen kontrakt med Chelsea som forhindret dem i å inngå kontrakt med Lyn.

Dermed er det en mulighet for at Lyn kan bli betydelig styrket i seriestarten om de to nigerianerne returnerer slik de er blitt pålagt. Men med tidligere erfaringer friskt i minne er vel neppe siste ord sagt i denne saken.