- Bala og Sarki vil hjem til Lyn

Stoppes av agent - hevder Lyn.

(Dagbladet.no): Ezekiel Bala og Emmanuel Sarki kom aldri med i Nigerias U20-tropp til VM i Nederland. Seks dager etter vrakingen har duoen fortsatt ikke dukket opp på Lyn-trening.

Lyn-direktør Morgan Andersen forteller til Dagbladet.no at han har hatt telefonkontakt med både Bala og Sarki.

- Vi har snakket med dem, og de vil til oss. Men de får ikke lov til å reise hjem av agenten sin, John Shittu, sier Andersen.

I stedet trener de to fortsatt med U20-landslaget, sammen de VM-klare Lyn-spillerne John Obi Mikel og Chinedu Ogbuke. Nå i Nederland, den nigerianske troppen reiste fra Frankrike i går.

- Bala og Sarki er fortsatt på treningsleiren til Nigeria, og det er ulovlig i forhold til Fifas reglement, sier Andersen.

- Hva gjør dere?

- Vi prøver å løse dette via Fifa, det blir spennende å se hva de kommer fram til.

Fortsatt håper Lyn at spillerne kommer hjem i tide til å forberede seg til lokaloppgjøret mot Vålerenga søndag.

TRENINGSLEIR: Chinedu Ogbuke (t.v) kom med i VM-troppen, Ezekiel Bala (t.h) ble vraket. Likevel er Bala og Sarki fortsatt på samling med landslaget. Foto: SCANPIX
TRENINGSLEIR: Chinedu Ogbuke (t.v) kom med i VM-troppen, Ezekiel Bala (t.h) ble vraket. Likevel er Bala og Sarki fortsatt på samling med landslaget. Foto: SCANPIX Vis mer

- Bala kunne vært aktuell fra start, siden Lars Kristian Eriksen er skadd. Men vi ønsker å få begge hjem, sier Andersen.

Lyn-direktøren forteller at osloklubben også har fått tak i supertalentet Mikel, som slites mellom Manchester United og Chelsea etter at han skrev under for United 29. april.

- Vi har snakket med Mikel. Han er positiv til oss som klubb, sier Andersen.

- Hva ble sagt?

- Det kan vi ikke si noe om.

• Dagbladet.no klarte ikke å innhente en kommentar fra John Shittu i ettermiddag.

<B>MIKEL-PRAT: Morgan Andersen mener John Obi Mikel har et positivt forhold til Lyn.