Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Balco-Conte tror 60 prosent av OL-utøverne er dopet

Ser på 6000 tester som propaganda.

LABORATORIESJEF: Victor Conte sto bak den omstridte Balco-laben, som forsynte en rekke utøvere med dopingcocktailer. Foto: Scanpix / REUTERS/Kimberly White
LABORATORIESJEF: Victor Conte sto bak den omstridte Balco-laben, som forsynte en rekke utøvere med dopingcocktailer. Foto: Scanpix / REUTERS/Kimberly White Vis mer

OLs antidopingprogram er pur propaganda, mener Victor Conte, eieren av det skandalebefengte Balco-laboratoriet.

Balco-laboratoriet er ikke lenger i funksjon, men i en lang periode forsynte det en lang rekke senere dopingdømte utøvere med steroider og designerdop.

Conte, som kanskje ikke har den største kredibiliteten på området, er ikke imponert over antidopingjobben som gjøres. Han mener at hele antidopingprogrammet i OL er irrelevant. Han mener at det er enkelt for utøvere som doper seg å skinne under London-lekene.

- Det er propaganda når de går ut og sier at det aldri har blitt testet mer under lekene, og at de har gjort 6000 tester. Du må kaste sluken i vannet når fisken biter, og det var for ni måneder siden. Er det enkelt å dope seg med tanke på å utnytte det i OL? Ja, lød det klare svaret fra Conte i et intervju med avisen The Times.

Conte er sitert på at 60 prosent av OL-deltakerne er dopingbrukere.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media