- Balduin er en banker

Kusk Olav Mikkelborg og trener Steinar Holm mener Balduin er en banker i V75-4 på Jarlsberg Travbane.

- Balduin er en litt sløv type som har begynt å våkne litt. Galoppen sist kom av at han kodet over. Uten uhell og galopp tror jeg han er en vinner. Han er så god at han kan vinne fra dødens (posisjon utvendig for leder), sier trener Steinar Holm til Dagbladet.no.

Steinar Holm har også King Astro (V5-1) og Sugar Speed med på transporten til Jarlsberg.

- King Astro er en barnslig krabat og galoppen ligger på lur. Han kjemper om seieren i et feilfritt løp.

- Sugar Speed har vært uheldig med løpene i det siste. Hun har vært flink hele tiden, men vi håper ikke på mer enn en premie, sier Steinar Holm.

Mikkelborg med flere sjanser

Balduin, Nine One One L. og King Astro er oppsittene med de største vinnersjansene lørdag for Olav Mikkelborg.

- Balduin (V75-4) er en veldig bra hest. Han løste fint i de to første omstartene sist, mens han snublet i den tredje. Han leverte et sterkt løp til sølv etter galoppen. Normalt er han travsikker. Spormessig står vi fint til og han er noenlunde rask fra start. Jeg hadde helst sett at distansen var noe lengre, men tror ikke det skal by på noen problemer. Han er så god at vi kan vinne om vi må gå utvendig. En god vinnersjanse, sier kusk Olav Mikkelborg til Dagbladet.no.

- Nine One One L. (V75-6)var veldig bra til seier i Sverige sist. Han har trent fint etter det løpet. Han møter et par-tre gode hester her, men jeg synes han skal regnes rett bak dem. Nine One One L. er i bedre form nå enn sist han møtte Jetstile. Jeg har ikke lagt opp taktikken ennå. Det får jeg gjøre på startsiden, når jeg ser hva Hans Petter Tholfsen(bak French Design) og Geir Vegard Gundersen (Jetstile) gjør fra start. Jeg vil vel helst sitte bak de to duellantene.

TROR PÅ SEIER. Kusk Olav Mikkelborg har en svært interessant lørdag i sulkyen. Han har mest tro på seier med Balduin. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TROR PÅ SEIER. Kusk Olav Mikkelborg har en svært interessant lørdag i sulkyen. Han har mest tro på seier med Balduin. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Vi er ikke slått på forhånd, sier Olav Mikkelborg om hesten som travet 1.10 siste 700 i sin siste start på Åby.

- King Astro (V5-1) er en veldig kapabel, men urutinert herremann. Feilfritt og uten noe tull kjemper han om seieren.

Mikkelborgs egne vurderinger:

- Knox Bee (V5-3/V75-1) er jevn og flink og går fine løp hele tiden. Det er ikke lett å slå Super Tail, men han er aktuell rett bak favoritten.

- Kings Lucky (V5-4/V75-2)kommer ut etter pause og trenger løp. Hun har fungert fint i trening. Realistisk sett er det en bra premie som gjelder første gang ut. Hun trenger nok løp før vinnerformen er på plass. Men hun er aktuell for de som garderer på sin store kapasitet.

- Mai Faksen (V5-5/V75-3) er en bra 3-åring. Han er litt opp og ned i viljen. En bra premie er målet.

- Ternetyra (V75-7) har jeg kjørt litt tidligere. Jeg kjenner ikke dagsformen, men vet hun biter godt i fra seg til slutt og har noen sterke avslutninger. Det er snakk om ei bra hoppe, avrunder Olav Mikkelborg.

Gulltyra kan glitre

Trener Geir Flåten har 26 hester på stallen. Lørdag starter noen av de mest håpefulle.

- Gulltyra er den jeg har mest forhåpninger til på lørdag. Hun har vært stabil og flink.

Hun står interessant til og jeg tror hun leder helt inn.

Hun har forbedret seg for hvert løp og er et naturlig førstevalg. Traver hun rundt 1.30 er jeg fornøyd, sier trener og kusk Geir Flåten.

Gjør hoppa som Flåten tror, skal hestene fra tillegg få mer enn nok å bestille.

- Faktisk er stallkameraten Ulf Mollyn (som kuskes av Vidar Hop) hovedutfordrer, slik jeg ser det. Han står 20 meter bak. Han har vært veldig bra og har utviklet seg hele tiden. I Bergen galopperte han, men han er normalt travsikker. Han er sterk og går til mål. Bør strekes om en bruker to-tre hester.

Låhne Friggen er best om høsten, når han har fått gå på beite og kose seg om sommeren. Han tenner til når han kommer tilbake til banen og får trene sammen med andre hester. Låhne Friggen er en humørhest og har helt riktige forutsetninger i V5-2.

- Låhne Friggen pleier å våkne når han kommer tilbake til banen. Han elsker sprint og er veldig rask fra start, når han er i det rette humøret. Jeg har tro på at vi tar tet. Han travet et veldig bra løp sist tidsmessig. Må tidlig på bongen, råder Geir Flåten.

- Sandnes Gutten (V75-5) er veldig variabel i prestasjonene og jeg tror det blir for hardt å gå til topps i V75. Jeg er fornøyd med et feilfritt løp og en premie, avslutter han.

En heldig alenevinner kan plusse 30 millioner på spillekontoen i ukens V75-omgang.

TROR PÅ SEIER. Trener Steinar Holm har stor tro på Balduin.
TROR PÅ SEIER. Trener og kusk Geir Flåten tror han leder hver meter med Gulltyra.