Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bale årets spiller i Wales for femte gang

- I min bok fortjener han utmerkelsen på grunn av det han har gjort i kvalifiseringen, sier Wales-trener Chris Coleman.

ÅRETS SPILLER: Etter å ha vært involvert i åtte av Wales' ni scoringer i EM-kvalifiseringen, var det ingen bombe at Gareth Bale ble kåret til årets walisiske spiller for femte gang. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/NTB Scanpix
ÅRETS SPILLER: Etter å ha vært involvert i åtte av Wales' ni scoringer i EM-kvalifiseringen, var det ingen bombe at Gareth Bale ble kåret til årets walisiske spiller for femte gang. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha vært involvert i åtte av Wales' ni scoringer i EM-kvalifiseringen, var det ingen bombe at Gareth Bale ble kåret til årets walisiske spiller for femte gang.

Wales er svært nær sitt første EM-sluttspill på over 50 år. Med seks mål og to målgivende pasninger har Real Madrid-spilleren har vært en svært viktig bidragsyter til det.

Bale startet EM-kvalifiseringen med to mål mot Andorra da Wales vant 2-1 på bortebane. Deretter gikk det tre kamper uten nettkjenning, før han igjen scoret to da de møtte Israel i mars. Den kampen vant waliserne 3-0.

Deretter ble han matchvinner i 1-0-seirene over Belgia og Kypros.

Totalt har 26-åringen spilt 52 landskamper for Wales.

- Alle spillerne har vært fantastiske, men i min bok fortjener han utmerkelsen på grunn av det han har gjort i kvalifiseringen, sier Wales-trener Chris Coleman.

Wales kan sikre avansement til EM med poeng mot Bosnia-Hercegovina lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!