RYKTEFLOM: I natt ble Gareth Bale avbildet sammen med Manchester City- og New York City FC-sjef Ferran Soriano. Foto: Twitter/New York City FC og Cal Sport Media
RYKTEFLOM: I natt ble Gareth Bale avbildet sammen med Manchester City- og New York City FC-sjef Ferran Soriano. Foto: Twitter/New York City FC og Cal Sport MediaVis mer

Bale-bildet som skaper rykteflom

- Jeg trives i Madrid.

(Dagbladet): Gjennom stort sett hele fjorårssesongen gikk det rykter om at Gareth Bale (25) er mistilpass og på vei bort fra Real Madrid.

Bale hadde nemlig en litt trå periode i vår, og fikk det ikke helt til å stemme på fotballbanen. Sportsavisa AS droppet å gi waliseren børspoeng etter El Clasico-tapet, og frustrerte supportere skjelte ham ut etter at de røk ut av Champions League i semifinalen.

Oppi alt dette har altså Bale blitt koblet til en overgang. Vanligvis velinformerte The Telegraph meldte i mai at Louis van Gaal og Manchester United forberedte et rekordbud på 100 millioner pund - altså drøyt en milliard kroner.

Avbildet med City-sjef En annen klubb som sitter på slike ressurser, er Manchester Uniteds byrival, Manchester City. De lyseblå har varslet at de skal forsterke laget i sommer, og Bale vil være en forsterkning nesten uansett hvilken klubb han måtte gå til.

Og i natt ble det tatt et bilde som satte fart i spekulasjonene. 25-åringen var nemlig tilstede under byderbyet mellom New York City FC og New York Red Bulls i USA i natt.

Der lot Bale seg avbilde sammen med City-sjef Ferran Soriano, som har samme rolle i NYCFC, mens de holdt drakten for Major League Soccer-laget. Blant annet Daily Mail skriver at det «uten tvil vil sette fart i overgangsryktene».

Tilstede på kampen var for øvrig også Frank Lampard, er tilbake etter å ha vært lånt ut til Manchester City i fjorårssesongen. Det var også Andrea Pirlo, som for tiden lenkes sterkt til en overgang til MLS-laget.

Trives i Madrid Men lite tyder på at Bale forlater Real Madrid. Tabloidavisa The Sun spurte Bale om han kom til å fortsette å være i Real Madrid kommende sesong, under den nye treneren Rafael Benitez.


- Selvfølgelig. Jeg er Real Madrid-spiller, og kommer til å fortsette som normalt. Jeg trives her, og jeg håper at jeg fortsetter med det, sier Bale.

Den tidligere Real Madrid-treneren John Toshack, tror faktisk at vi får se Cristiano Ronaldo forlate «Galacticos» før Bale gjør det.

- Min mening er at vi trolig får se, for en eller annen grunn, Cristiano forlate Madrid før Gareth gjør det. Man trenger tid til å tilpasse seg, og åpenbart, sett pengene de brukte på ham og alderen hans, har han fortsatt mye å gjøre der, sier han til BBC.

Trolig ikke store greia å henge seg opp i, altså. Det kalles jo ikke «Silly Season» uten grunn.