GUTTEN I VINDEN: Gareth Bale har virkelig funnet storformen, og har scoret 16 mål i ligaen denne sesongen. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB scanpix
GUTTEN I VINDEN: Gareth Bale har virkelig funnet storformen, og har scoret 16 mål i ligaen denne sesongen. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB scanpixVis mer

Bale ble historisk da Spurs senket Arsenal

- Det var en veldig viktig seier.

(Dagbladet): Tottenham - Arsenal 2-1 (2-0)

Da dommeren blåste av kampen i London kom det et unisont jubelbrøl fra tilskuerne på White Hart Lane. For denne kampen var viktig for Tottenham.

- Det er stort. Å være syv poeng foran Arsenal er stort. Vi har en fantastisk tropp. Dette var ikke vår beste forestilling, men vi ønsker å spille i Champions League igjen, sier Michael Dawson til BBC.

LURTE OFFSIDE-FELLA: Gareth Bale scoret sitt 7. mål på fem kamper. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix
LURTE OFFSIDE-FELLA: Gareth Bale scoret sitt 7. mål på fem kamper. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix Vis mer

Kveldens kamp var mer enn et derby mellom to store London-rivaler. Det var en kamp for muligheten til å fortsatt være med i det gode selskapet Champions League neste sesong. Arsenal risikerte å være fem poeng bak den viktige fjerdeplassen med tap i dag.

- Det var en veldig, veldig viktig seier, men ingenting er avgjort enda, sier Tottenham-manager André Villas-Boas til Sky Sports.

Historisk Bale Garteh Bale er Tottenham-spilleren som har sørget for flest mål for de hvitkledde denne sesongen, og han fornektet seg ikke i kveld. 23-åringen var sist på ballen på to av kveldens scoringer, men den ene ballen havnet i eget nett.

Ifølge Infostrada har Gareth Bale nå satt Premier League-rekord for flest mål scoret av en walisisk spiller i én og samme sesong. Han står bokført med 16 scoringer i ligaen.

STADION TIL HIMMELS: Aaron Lennon har nettopp doblet ledelsen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB Scanpix
STADION TIL HIMMELS: Aaron Lennon har nettopp doblet ledelsen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB Scanpix Vis mer

Arsene Wenger står med en smått utrolig statistikk mot Tottenham. Franskmannen hadde kun tapt 5 av de siste 39 møtene med London-rivalen i hans tid som Arsenal-manager. Den statistikken hjalp lite i kveld.

Spurs hadde på sin side kun holdt nullen i en av de siste 33 oppgjørene mot «The Gunners». I dag skulle det heller ikke bli «smultring» på en Spurs-keeper. I andre omgang dukket Gareth Bale opp foran feil mål, og stanget ballen i nettmaskene bak sin egen keeper i duell med Per Mertesacker.

To mål på to minutter Gareth Bale har blitt sammenliknet med spillere som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi etter at waliseren har vist en fantastisk form den siste tiden. Før London-derbyet mot Arsenal stod angriperen bokført med seks scoringer på fire kamper, og hvem andre dukket opp foran målet til Arsenal etter 36 minutter.

Arsenal-forsvaret ropte på offside da Bale snek seg inn bak forsvaret, men reprisen viste at waliseren var onside. Alene med Szczesny var han iskald, og trillet ballen ned i det ene hjørnet. White Hart Lane gikk til himmels, men før publikum landet var det duket for en ny scoring i london.

SELVMÅL: Gareth Bale header ballen i eget nett. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpix
SELVMÅL: Gareth Bale header ballen i eget nett. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpix Vis mer

Aaron Lennon har en toppfart få kan matche, og når Scott Parker viste prov på glimrene overblikk ble Arsenal-forsvaret testet på ny. Den prøven strøk de på med glans, og Lennon doblet ledelsen bare to minutter etter den første scoringen etter et perfekt løp bak forsvaret.

Arsenal startet kampen best, men maktet ikke å skape noen store sjanser. Det er uvisst om spillerne kjente til Tottenhams statistikk når laget leder med to mål til pause, for Spurs har vunnet 32 og spilt en uavgjort i Premier League når dette har vært tilfelle.

Emmanuel Adebayor ble båret ut av banen på båre i den andre omgangen. Det ble meldt om en ankelskade på togoleseren.