I SITT LIVS FORM: I går ble Tottenhams Gareth Bale sammenligned med Messi og Ronaldo. Men han er ikke der riktig ennå, skal vi tro ekspertene. Foto: AP Photo/Matt Dunham
I SITT LIVS FORM: I går ble Tottenhams Gareth Bale sammenligned med Messi og Ronaldo. Men han er ikke der riktig ennå, skal vi tro ekspertene. Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

- Bale er i sitt livs form

Men ekspertene er forsiktige med å sette ham helt på linje med Ronaldo og Messi ennå.

(Dagbladet): 23-årige Gareth Bale har spilt strålende for Premier League-treer Tottenham denne sesongen. Senest i går viste han hvor viktig han er for laget da han avgjorde kampen mot West Ham, ett minutt før ordinær tid var over.

I går ble waliseren sammenlignet med selveste Cristiano Ronaldo og Lionel Messi av West Ham-spiller Jack Collison.

I nærheten Ifølge norske eksperter er ikke Bale helt der oppe ennå - men han er ikke langt unna heller.

- Om en ser på nylige prestasjoner, altså til nå i 2013, ser jeg hvorfor folk sammenligner han med dem. Akkurat nå er Bale i sitt livs form. Han er i nærheten, sier Petter Veland, kommentator i C More.

TV2-kommentator Øyvind Alsaker mener at Bale har vært Premier Leagues beste spiller de siste månedene.

- Siden desember synes jeg han har vært Premier Leagues beste spiller. Det er nok litt tidlig å sette han opp mot Messi og Ronaldo, men gjør han det han gjør nå over tre år, kan han nærme seg, sier han.

Må vise mer Bale kan kanskje virke å ligne mest på Cristiano Ronaldo; En utrolig fart, en god skuddfot, og god kontroll med både venstre- og høyrebein.

- Jeg tipper at Bale akkurat nå er en av de fire-fem beste i verden. Men kommer det til en eventuell kåring om hvem som er verdens beste spiller, må Bale vise langt mer enn hva han har gjort til nå. For eksempel har Ronaldo prestert skyhøyt i to av verdens beste ligaer, noe som veier tungt, sier Veland.

Blir attraktiv Kommentatoren tror Tottenham skal få sine hender fulle med å beholde 23-åringen i sommerens overgangsvindu.

- Folk legger merke til prestasjonene hans. Men går han, forutsetter det at Bale vil bort. Neste år kan Tottenham få spille i Champions League, og han er sikkert ute etter å vise seg fram der, og hva han kan prestere, sier Veland.

Øyvind Alsaker tror også at Champions League-spill kan bli avgjørende for Bale.

- Den beste muligheten for Tottenham å gjøre det bra der, er hvis Bale fortsetter. Han bestemmer sin egen skjebne. Men han holder et nivå som gjør ham attraktiv for de store klubbene, sier Alsaker.

IKKE PÅ HØYDE ENNÅ: Mener Øyvind Alsaker.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
IKKE PÅ HØYDE ENNÅ: Mener Øyvind Alsaker. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer